Adăpost anti-atomic pentru studenţii de la „Ştiinţe”

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Economice vor avea cu siguranţă unde să se adăpostească în caz de bombardament. Reprezentanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) spun că până la finele acestui an clădirea ce se va ridica în incinta Complexului Debarcader şi care va fi destinată studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice va fi finalizată până la 31 decembrie.

 „Este o clădire pentru sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice care va conţine săli de cursuri şi săli de conferinţe. Va fi construită la standarde europene şi va beneficia de un adăpost anti-atomic şi anti-bombardament. De asemenea, va fi construită astfel încât să reziste la seisme de până la opt grade Richter”, spune Liviu Neamţu, purtător de cuvânt în cadrul UCB. Valoarea acestei construcţii se ridică la 17 milioane de lei noi şi va deservi în jur de 2.000 de studenţi.

Vestiare pentru terenurile de sport

„În afară de clădire urmează partea de construcţie de vestiare pentru terenurile de tenis şi de fotbal care încep şi se finalizează în acest an”, mai afirmă Liviu Neamţu. Pe perioada acestei veri vor mai fi realizate duşuri care vor putea fi folosite de cei care vor închiria terenurile de sport. „Terenurile se închiriază inclusiv pentru competiţii sportive, dar în afara programului studenţesc”, menţionează Liviu Neamţu. Baza sportivă din Debarcader este formată dintr-un teren de fotbal şi de baschet acoperit, din patru terenuri de tenis cu zgură, din două terenuri de baschet şi tenis acoperit cu material sintetic. Pentru viitor reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior îşi propun extinderea spaţiilor de cazare din complex. Astfel, la cele 90 de locuri existente în momentul de faţă se vor mai adăuga încă 100 sau 200 de locuri pentru cazarea studenţilor.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: