Adevărul polițiștilor despre bătaia dată lui Cucăilă

Dosarul în care doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu și un jandarm sunt judecați pentru că l-au snopit în bătaie pe un bărbat din municipiu se apropie de final și, în pragul unei sentințe care îi poate trimite pentru mulți ani după gratii, unii dintre cei implicați au început să spună „adevărul”.

Cătălin Ionuț Radu a rupt ieri tăcerea și gura audienței din sala de judecată în momentul în care a spus că doar colegul său Nelu Popescu l-a lovit pe Ion Cucăilă. Cei doi au fost trimiși în judecată alături de jandarmul Alin Ion Văduva, polițiștii fiind considerați însă „capul răutăților”. La audierile de ieri Radu l-a incriminat în mod direct pe Popescu, spunând că acesta l-ar fi amenințat și i-ar fi cerut să susțină minciunile rostite până acum până la finalul procesului pentru a nu-l trage și pe el la fund, judecătorul Gheorghe Gârcu ascultând cu mult interes vorbele inculpatului cu epoleți.

„Nelu Popescu m-a amenințat pe mine și pe Alin Ion Văduva în diverse rânduri că, dacă vorbim, ne va trage după el și o să înfundăm toți pușcăria“, a spus Cătălin Ionuț Radu. Magistratul care va da un verdict l-a întrebat pe acesta de ce nu a făcut declarații similare și pe parcursul anchetei, polițistul inculpat susținând că procurorul care ancheta cazul, Dumitru Părăușanu, avea deja o opinie formată despre ei și toți trei erau priviți ca nișe „criminali”. Radu spune că, în realitate, el nu l-ar fi lovit pe Cucăilă, ci, mai întâi, bărbatul ar fi căzut și s-ar fi lovit de o bordură, după care el și colegul său i-au cerut acestuia să se legitimeze, lucru pe care „suspectul” nu l-a făcut. Așa a fost dus Cucăilă la secție și snopit în bătaie chiar în sediul Poliției.

„Mi-am scos bastonul pentru că mă incomoda și l-am pus pe masă, lângă mine. Cucăilă a devenit recalcitrant și i-a adresat injurii lui Nelu Popescu și familiei acestuia, moment în care Nelu Popescu a luat bastonul de pe masă și i-a aplicat părții vătămate câteva lovituri scurte și în mod rapid. Observând că o lovește pe partea vătămată, m-am ridicat și l-am tras de umăr pe Nelu Popescu, spunându-i să nu mai lovească partea vătămată. În timp ce îl trăgeam, i-a mai dat un picior. Am intervenit atât eu , cât și Alin Ion Văduva, am intervenit să-l oprim pe Nelu Popescu. I-am spus să iasă afară, să se mai liniștească și a făcut acest lucru. A ieșit la o țigară și a revenit. Era mai calm. Partea vătămată a cerut un pahar cu apă și Popescu s-a oferit să-l aducă. După primirea loviturilor, partea vătămată se mai văita. Nu știu dacă de la căzătura pe trotuar sau de la loviturile primite partea vătămată a suferit leziunile care au dus la internarea sa. Nu au existat mai multe episoade în care Cucăilă a fost bătut. Consider că mi-am făcut datoria și am acționat legal”, a completat Cătălin Ionuț Radu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: