Adevărul supără! Şefii primăriei, supăraţi că Târgu Jiu este murdar!

Includerea municipiului Târgu Jiu pe lista celor mai poluate oraşe din România a atras nemulţumirea autorităţilor locale. Reacţia acestora a apărut la scurt timp după ce Ministrul Mediului a  prezentat, în cadrul unei video conferinţe, un top cu oraşele care au depăşit concentraţiile maxime admise.

Nominalizarea Târgu Jiu-ului printre primele trei oraşe poluate ale ţării a nemulţumit autorităţile locale. Reprezentanţii municipalităţii consideră că topul făcut de către Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi prezentat în cadrul video conferinţei de miercuri nu este real. “Sub nici o formă oraşul Târgu Jiu nu este în topul celor mai poluate oraşe din România deoarece noi nu avem industrie. Nu ştiu pe ce s-a bazat Ministrul Mediului când a făcut această nominalizare. Există posibilitatea să se fi referit la gradul de poluare al Gorjului şi să fi nominalizat Târgu Jiul ca fiind reşedinţă de judeţ”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Ministrul Mediului a precizat că s-au depăşit concentraţiile maxime admise de poluare, situând oraşele Târgu Jiu şi Rovinari alături de Bucureşti şi de Timişoara. “La nivelul municipiului nostru au fost create foarte multe spaţii verzi şi nu cred că lipsa lor ar fi o problemă. Până în momentul de faţă, peste 90 de hectare de teren sunt ocupate de spaţii verzi. În acest an, vor fi amenajate zone verzi pe încă 10 hectare. Este vorba despre amenajarea Insuliţei, a Parcului Tuşnad şi alte două spaţii verzi în apropierea noilor centre sociale”, a mai precizat Ionuţ Jilăveanu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: