Adio Electra! Bălăşoiu s-a retras din CA-uri

Eternele promisiuni că noua companie Electra „se face” în perioada următoare au tot mai puţine şanse de a se materializa în cursul primăverii ce tocmai a început. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Turceni, Constantin Bălăşoiu, s-a retras din funcţie, el urmând să facă acelaşi lucru şi în cazul Complexului Energetic Rovinari. El fusese pus în aceste posturi tocmai pentru a coordona cât mai bine procesul de înfiinţare a Electra, numai că, deocamdată, Electra devine o Fata Morgana despre care tot mai puţină lume vorbeşte.

Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, a confirmat oficial ieri că demisia lui Bălăşoiu a fost înregistrată vineri seara. Asta în contextul în care CE Turceni este în competiţie directă, pe piaţă, cu CE Craiova, unitate condusă de Bălăşoiu, în lipsa apariţiei Electra rămânerea acestuia pe funcţie putând naşte suspiciuni cu privire la concurenţa dintre cele două termocentrale. „Deocamdată nu avem un preşedinte la Consiliul de Administraţie, motiv pentru care luni voi informa oficial Ministerul Economiei despre situaţia creată şi vedem ce decizie se va lua la nivel de minister”, afirmă Graure.

Pleacă şi de la Rovinari

Surse oficiale afirmă că Bălăşoiu se va retrage şi din fruntea Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari, el fiind împuternicit să ocupe cele două posturi în cursul anului trecut, când fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, promitea realizarea până la sfârşitul lui 2010 a noii companii Electra. Constantin Bălăşoiu este director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Complexul Energetic Craiova, el fiind împuternicit să coordoneze procesul de înfiinţare a companiei Electra. Termenul limită de înfiinţare a companiei a fost depăşit de mai multe ori, Bălăşoiu fiind cosemnatar în luna ianuarie a unui protocol între ministrul economiei, Ion Ariton, şi liderul sindical Marin Condescu, document în care se prevedea, printre altele, stabilirea în termen de şapte zile a datei la care Electra va fi înfiinţată.

După expirarea celor şapte zile nimeni nu a mai comunicat nici un termen, deşi Condescu a avut mai multe întâlniri cu ministrul Ariton. Protocolul dintre cei doi a fost semnat la începutul anului după ce sindicatele din minerit şi energie au ameninţat cu o grevă generală pe care o anunţau în contextul în care menţionau că neînfiinţarea Electra va duce la pierderea câtorva mii de locuri de muncă în acest an şi a circa 30.000 de slujbe până în 2013.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: