Administratori cercetaţi pentru contrabandă cu etnobotanice

Poliţiştii de la Serviciul Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj suspectează trei persoane, administratori ai unei firme cu punct de lucru în municipiul Tg. Jiu, de săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Cei trei sunt suspectaţi că ar fi sustras de la efectuarea controlului vamal, mărfuri în valoare de peste 39.000 euro, pe care, ulterior, le-au introdus la comercializare.

„Acţionând pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale de comerţ cu produse de tip „etnobotanic”, în data de 17.09.2011, poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, au procedat la efectuarea unui control la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din judeţul Vâlcea“, se arată în comunicatul IPJ Gorj.

Cu ocazia controlului, la punctul de lucru al firmei, situat în municipiul Tg. Jiu,  s-a constatat că se efectuau activităţi de comerţ cu plante şi nisipuri decorative, ambalate în plicuri cu diferite gramaje, ce au fost aprovizionate din afara spaţiului comunitar.

Fiind verificată legalitatea operaţiunilor de import, s-a constatat că societatea a achiziţionat mărfuri din afara spaţiului comunitar, fără a le supune controlului vamal. Astfel, în perioada iulie-august 2011, potrivit documentelor contabile identificate, s-a constatat că au fost sustrase de la efectuarea controlului vamal, mărfuri în valoare de peste 39.000 de euro, acestea fiind comercializate pe teritoriul României, prin punctele de lucru ale firmei.

Poliţiştii au întocmit pe numele celor trei administratori ai firmei, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 din Legea nr. 86/2006 (Codul Vamal).

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: