Admis pentru zece zile la Liceul Militar din Alba Iulia

Mai mulţi elevi din Gorj, care au fost admişi la Liceul Militar din Alba Iulia, au fost declasaţi după zece zile de la începerea anului şcolar. La bază au stat motive medicale, care nu au fost descoperite la testele efectuate la Spitalul Militar de la Craiova, unde aceştia au întocmit fişa medicală pentru admitere. Părinţii care şi-au văzut copiii îmbrăcaţi în haina militară şi apoi trimişi acasă sunt cei mai afectaţi de situaţia prin care copiii lor au trecut.

Un astfel de caz este cel al lui Sebastian, care a absolvit clasa a VIII-a la Turceni cu o notă foarte mare, de 9.50, care l-a ajutat să intre al patrulea la Liceul Militar din Alba Iulia. Mama sa, Marcela Gengiu, spune că pentru admiterea la această instituţie a fost nevoie de o pregătire consistentă din partea fiului său. Copilul a fost testat medical la Craiova, unde totul a fost în regulă, iar la zece zile după începerea anului şcolar la Alba Iulia o comisie medicală i-a descoperit o problemă oftalmologică. „A dat examenul, a fost admis şi la zece zile după ce a început şcoala s-a constituit o comisie care i-a verificat din punct de vedere medical, în urma căreia au fost clasaţi. Noi am făcut o dată fişa medicală pentru admitere la Spitalul Militar de la Craiova, unde ne-au spus că este apt din punct de vedere medical. Copilul meu a fost dezorientat de ceea ce s-a întâmplat. Este vorba despre un copil de 14 ani care a îmbrăcat haina militară, a participat la deschiderea anului şcolar, şi-a făcut multe speranţe, iar după zece zile a fost dat afară pentru că nu mai era apt”, spune Marcela Gengiu, mama elevului.

Comisie pentru toţi elevii

Mama acestuia mai spune că este nedrept ce i s-a întâmplat unui copil de 14 ani. Aceasta consideră că dacă totul ar fi fost descoperit la Craiova sau dacă testele ar fi avut loc de la bun început la Alba Iulia nu s-ar fi ajuns aici, motiv pentru care sugerează să se formeze o comisie unde să fie verificaţi toţi copiii care vor să se îndrepte spre liceele militare. „Nouă aşa ni s-a recomandat de aici, să facem fişa medicală la Craiova. Au fost alţii care au făcut-o la Timişoara sau la Sibiu. Nu am nimic cu şcoala, cu liceul, dar ar trebui să se gândească la aceşti copii pentru că ei suferă în continuare”, mai menţionează Marcela Gengiu. La ora actuală, Sebastian a fost înmatriculat la Grupul Şcolar din Turceni, la profilul Matematică-Informatică.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: