Adrian Gorun, înştiinţat că nu poate candida

Universitatea ”Constantin Brâncui” din Târgu Jiu a primit precizări din partea Ministerului Educaiei, Cercetării, Tineretului i Sportului privind organizarea alegerilor.  În adresa primită de conducerea UCB se arată că o persoană nu poate fi rector dacă anii cumulai de conducere, în calitate de rector al aceleiai instituii de învăământ superior, indiferent de întreruperi, însumează între patru i opt ani. În această situaie se regăsete i Adrian Gorun dat fiind faptul că a fost ales rector în 2005 i în 2008.

O persoană nu poate fi rector dacă anii cumulai de conducere, în calitate de rector al aceleiai instituii de învăământ superior, indiferent de întreruperi, însumează între patru i opt ani, respectiv un mandat întreg i o fraciune dintr-un al doilea mandat. Acestea sunt precizările venite în această lună de la Ministerul Educaiei la toate instituţiile de învăţământ superior. Într-o astfel de situaie, se arată în adresa trimisă, ”o nouă candidatură pentru funcia de rector ar presupune, potrivit Legea Educaiei, un  nou mandat de patru ani, ceea ce ar contrazice durata maximă de opt ani. (Durata mandatului de rector este de patru ani. Mandatul poate fi înnoit cel mult o dată, în urma unui nou concurs, conform prevederilor Cartei universitare. O persoană nu poate fi rector al aceleiai instituii de învăământ superior pentru mai mult de opt ani, indiferent de perioada în care s-au derulat mandatele i de întreruperile acestora)”. Din precizările făcute de reprezentanii Ministerului Educaiei reiese că Adrian Gorun, aflat în această situaie, nu mai are dreptul să candideze pentru un nou mandat de rector al UCB, ci doar să susină pe cineva pentru această funcie.

VÂRSTĂ

De asemenea, o persoană care a împlinit vârsta legală de pensionare, respectiv 65 de ani, nu mai poate candida pentru orice funcie de conducere, inclusiv cea de rector.

DECANI

Nu în ultimul rând, selectarea decanilor este ulterioară alegerii pentru funcia de rector. ”Decanii sunt selectai prin concurs public organizat de noul rector i validat de senatul universitar”, se mai arată în precizările venite de la Ministerul Educaiei.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: