AGA a respins propunerea de redeschidere a dosarului Buldotanc

Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul CE Oltenia nu a aprobat propunerea companiei de a da în judecată trei foşti directori de la Turceni, procesul având legătură cu dosarul numit “Buldotanc”.

Propunerea de acționare în justiție a foștilor directori Cristea Dumitru, Boiangiu Silvică și Vasile Ioan Viorel a fost pe ordinea de zi în ședința AGA din 15 martie, dar nu a trecut. “Nu ratifică promovarea acțiunii civile (actiune în raspundere a directorilor) ce face obiectul dosarului nr. 13058/95/2010 aflat pe rolul Tribunalului Gorj privind cererea de chemare în judecată, formulată de SC Complexul Energetic Turceni SA, pentru recuperarea prejudiciului creat societatii de catre pârâții Cristea Dumitru, Boiangiu Silvică și Vasile loan Viorel”, este decizia AGA. Compania susține că a fost prejudiciată cu 800.000 lei, dar termocentrala nu s-a constituit atunci parte civilă. Conducerea voia să recupereze de la Cristea, Boiangiu și Viorel Ioan prejudiciul creat.
Reamintim că dosarul a fost deschis în 2009, în care au fost părți Mugurel Surupăceanu, Dumitru Cristea, Silvică Boiangiu și Ioan Viorel Vasile. Ei au fost acuzați că au impus achiziția unui utilaj, printr-un intermediar, la un preț de patru ori mai mare. În acest dosar Surupăceanu a fost achitat, iar Cristea, Boiangiu și Viorel au primit închisoare cu suspendare. Utilajul ar fi costat 50.000 de dolari și vândut apoi la Turceni cu peste 800.000 de lei. În acest dosar Surupăceanu a fost inițial condamnat la 7 ani de închisoare după care a fost achitat de Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: