AJOFM a deschis un centru modern pentru gorjeni

Angajatorii dar și șomerii gorjeni au acum acces mai ușor la informațiile din cadrul AJOFM Gorj. Nu mai au nevoie de funcţionarii din instituţie decât pentru a-i îndruma spre centrul self-service, prezentat ieri. Realizarea acestui centru a fost creat cu fonduri europene.

Gorjenii trebuie să ştie că la parterul instituţiei există un centrul de tip self-service care oferă posibilitatea efectuării mai multor aplicații cum ar fi declarații infochiosc, afișare electronică dar și viză electronică.  Spre exemplu, angajatorul va putea depune declarațiile la fondul de șomaj fără intervenția unui funcționar public. ”Tot în cadrul acestui centru, șomerii vor putea vedea locurile de muncă vacante, cursurile de formare profesională dar și ultimele noutăți de pe Piața Muncii”, a declarat Cristina Guță, coordonatorul proiectului.

Servicii

Însă, pentru a putea accesa acest self-service, atât șomerii cât și angajatorii își vor da consimțământul unei scanări digitale. Viza electronică este o altă aplicație care poate fi realizată prin intermediul acestui centru. Este o aplicație destinată persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă pentru efectuarea vizei lunare. ”Utilizarea aplicației se face prin apăsarea cu degetul pe ecranul tactil al dispozitivului. Autentificarea se face pe bază de amprentă. Doar persoanele înregistrate la agenție vor putea să se autentifice. Aplicația permite vizualizarea informațiilor despre indemnizație, vizualizarea următoarei date de viză, efectuarea vizei”, a adăugat coordonatorul proiectului. Cert este că această ultimă aplicație nu poate fi încă folosită până la apariția unei legislații în acest sens.

Mai mult, în timpul procesului de viză se va efectua și o căutare de locuri de muncă vacante în raport cu calificările solicitantului. În cazul în care se găsește un loc de muncă, se emite o repartiție. Dacă se găsește loc de muncă dar solicitantul nu acceptă, se propune încetarea dosarului și se înștiințează persoana.

LOCAŢIE

Centrul de tip self-service se află în cadrul AJOFM Gorj, la parter, într-un spațiu de aproximativ 20 mp. Pentru început, gorjenii care vor dori să utilizeze acest tip de serviciu vor fi îndrumați de către un angajat al AJOFM. Centrul este dotat cu aparatură ultra-modernă, computere, touch-screen-uri, multifuncționale, toate conectate la rețeaua națională de date.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: