Ajutoare de la francezi pentru Secţia Neurologie a Spitalului Judeţean

Secţia Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu a primit ieri mai multe obiecte de mobilier de mare ajutor bolnavilor internaţi în această secţie. Acestea nu au costat nimic pentru că au venit prin intermediul Crucii Roşii şi a unei Asociaţii din Franţa, de la un cămin de bătrâni. Până acum Secţia Neurologie nu a beneficiat de astfel de echipamente, iar mobilierul de aici are o vechime de zeci de ani.

Mobilierul din Secţia Neurologie a Spitalului Judeţean este foarte vechi şi din cauza lipsei banilor nici nu s-a pus în discuţie schimbare acestuia. Deşi aici sunt bolnavi în stare gravă, în secţie nu existau paturi speciale pentru aceşti pacienţi şi nici echipamente medicale speciale. „Mobilierul de la Neurologie este de când s-a înfiinţat spitalul. Am mai făcut câte ceva prin secţie dar nu ne-am permis foarte multe din cauza lipsei banilor. Cred că are zeci de ani de când este folosit”, spune Constantin Pălivan, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. 

Astfel de paturi, doar la Terapie Intensivă

Prin intermediul unei asociaţii din Franţa şi cu ajutorul Crucii Roşii, Secţia Neurologie a primit mai multe paturi electrice cu telecomandă, fotolii rulante, cărucioare, cadre şi scaune speciale pentru bolnavii internaţi în această secţie. „Noi colaborăm foarte bine cu această asociaţie şi mereu ne trimit ajutoare. Şi acesta a fost un transport umanitar şi o mare parte din echipamentele pe care le-am primit provin de la un cămin de bătrâni, unde nu mai erau de folosite. Este vorba de paturi electrice, cadre, măsuţe, scaune speciale, fotolii rulante paturi cu telecomandă”, spune Dumitru Bunăiaşu, director Crucea Roşie.

Aceste echipamente sunt folositoare atât pentru cadrele medicale cât şi pentru bolnavii din secţie. „Ne sunt de mare folos. Acum o să le curăţăm şi cât mai repede o să le ducem în secţie să ne folosim de ele şi dacă va fi nevoie le vom împrumuta şi la alte secţii. Paturile nu sunt suficiente pentru toată secţia, dar cel puţin un pat din acesta special în fiecare salon o să avem”, spune asistenta şefă din Secţia Neurologie.

Conducerea spitalului Judeţean de urgenţă din Târgu-Jiu susţine că Secţia Neurologie nu a beneficiat niciodată de astfel de echipamente. „Noi avem paturi din astea speciale numai în secţia de ATI. Nici în neurologie şi nici în alte secţii nu am avut niciodată. Nici scaune din astea nu avem. Nu ne rămâne decât să mulţumim Crucii Roşii”, spune Pălivan

Cărucioare, cadre şi măsuţe vor fi distribuite tot prin Crucea Roşie şi la căminele de bătrâni de la Suseni şi Dobriţa.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: