Ajutoarele de la UE, date de primărie tot oamenilor cu bani

Candidatul PD-L pentru Camera Deputaţilor, Militaru Constantin Severus, a străbătut ieri dimineaţă câteva sate din comuna Mătăsari -  Brădet, Brădeţel, Runcurel şi Mătăsari sat - pentru a sta de vorbă cu oamenii de aici şi pentru a le prezenta programul de măsuri al democraţilor pentru următorii patru ani.  Datorită zăcămintelor energetice, localitatea Mătăsari a cunoscut o dezvoltare fără precedent, fapt care a transformat fostul sat într-un important centru de atragere a forţei de muncă din toate zonele ţării.

Comuna Mătăsari numără acum 2.800 de gospodării şi multe lipsuri, ca mai toate localităţile rurale din judeţul Gorj.  Şi, la fel ca în celelalte localităţi unde a ajuns caravana electorală a PD-L, cea mai mare supărare a oamenilor e tot pe reprezentanţii primăriei.  De data aceasta, pentru modul cum au fost împărţite ajutoarele sosite de la Uniunea Europeană drept sprijin pentru persoanele defavorizate.

„Cum s-au făcut listele- Întrebaţi primarul cum a făcut listele şi de ce noi, ăştia care nu avem pensie sau e foarte mică nu am primit nici făină, nici zahăr, iar alţii, cu pensii mari şi cu salarii au primit de toate!” Întrebările legate de modul cum au fost împărţite alimentele au curs din toate părţile şi în toate satele comunei unde candidatul PD-L, Militaru Constantin Severus, a ajuns ieri.

Severus Militaru le-a explicat oamenilor că aceste ajutoare, constând în făină şi zahăr, au fost achiziţionate  din bani acordaţi de către Uniunea Europeană şi că de ele trebuiau să beneficieze persoanele cu salariu minim, pensionarii agricultori şi cei înregistraţi la cantinele de ajutor social, deci categoriile cele mai defavorizate. Totuşi, dintre oamenii adunaţi în jurul său,  nu puţini au fost cei care au  reproşat Primăriei Mătăsari acordarea preferenţială  a acestor alimente, după cu totul alte criterii decât cele stabilite de forul european.

Pe lângă alte probleme individuale, oamenii i-au cerut candidatului la Camera Deputaţilor intervenţii pentru crearea locurilor de muncă, mai ales pentru tineri, unii acasă fără nimic de lucru, alţii plecaţi de lângă familii, muncind pe te miri ce  departe de ţară.

La Runcurel, locuitorii aşteaptă să le fie mutate gospodăriile pentru ca minerii să scoată comoara pe care stă satul lor  pentru termocentralele din zonă. Vor să părăsească mai repede locul acela plin de praf de cărbune, chiar dacă a însemnat casa lor  şi au cerut să se insiste la administraţiile miniere pe  urgentarea plecării lor. Deşi nu-şi pot imagina o altfel de viaţă decât aceea de mineri, oamenii au ascultat opiniile candidatului Militaru Severus, care a remarcat că turismul poate aduce locuri de muncă şi profit pentru comuna lor, de asemenea investiţiile în agricultură, zootehnie şi piscicultură, amenajându-se bazine pentru pescuit industrial. Şi potenţialul zonei nu se opreşte aici, fiind aşteptate investiţii în producţia de ciuperci şi fructe de pădure, atât în colectare, cât şi în valorificare şi prelucrare. Mătăsărenii s-au pronunţat de acord cu orice activitate, declarându-se sceptici doar fiindcă de multe mandate încoace li s-au tot promis locuri de muncă.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: