Ajutoarele de urgenţă pentru victimele de la Sadu, rătăcite

Familiile victimelor de la Sadu mai aşteaptă şi astăzi ajutoarele de urgenţă promise de autorităţi, la mai bine de trei luni de la nefericitul eveniment. Hotărârea de guvern care reglementa suma acestor ajutoare nu mai apare, deşi iniţial se vorbea ca fiind doar o chestiune de timp. Marcel Hoară, administratorul special al UM Sadu, spune că responsabilitatea acestor ajutoare este a Ministerului Muncii în timp ce autorităţile din judeţ spun că până acum nu s-a primit nici un ban în acest sens.

La mai bine de trei luni, familiile victimelor de la Sadu mai aşteaptă şi astăzi ajutoarele care erau „de urgenţă” de la guvern. Banii însă s-au rătăcit, iar responsabilii dau din umeri sau aruncă vina în ograda altcuiva. Marcel Hoară, administratorul special al Uzinei Mecanice Sadu, spunea la momentul respectiv că hotărârea de guvern trebuie să apară iar acum revine asupra declaraţiei spunând că responsabil pentru aceste întârzieri este Ministerul Muncii pentru că este responsabilitatea lui. „Acea hotărâre este la Ministerul Muncii, ei sunt responsabili acum, într-adevăr sunt foarte mari întârzierile dar responsabilitatea este a lor”, a declarat Marcel Hoară. Cert este că în Gorj, banii ce li se cuvin familiilor îndoliate nu au ajuns. Directoarea Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale (AJPS) Gorj spune că ei au trimis toată documentaţia necesară însă până la ora actuală nu a intrat nici un leu în contul instituţiei cu această destinaţie. „Nu s-a aprobat nimic, nu a intrat nici un leu în conturile noastre până la ora actuală”, a precizat Monica Podaru, directorul agenţiei.

Explozia de la Uzina Mecanică Sadu a avut loc la jumătatea lunii februarie când două femei au decedat iar un bărbat a ajuns cu arsuri grave la spitalul din Bucureşti. De atunci, familiile îndoliate aşteaptă şi astăzi ajutoarele de urgenţă de la stat.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: