Ajutor de la Guvern pentru familiile victimelor de la Sadu

Familiile celor două victime ale exploziei de la Uzina Mecanică Sadu vor primi în regim de urgenţă ajutoare de la stat. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Gorj o echipă din cadrul instituţiei s-a deplasat ieri în localităţile de domiciliu ale celor două victime în vederea efectuării unor anchete sociale. Cuantumul ajutoarelor va fi stabilit de guvern.

Pe lângă ajutoarele de înmormântare pe care cele două familii le vor primi din partea Uzinei Mecanice Sadu, guvernul va veni şi el în sprijinul urmaşilor cu ajutoare de urgenţă. Tocmai în acest scop, o echipă din cadrul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Gorj s-a deplasat ieri în localităţile de domiciliu pentru efectuarea anchetei sociale pe baza cărora se va stabili cuantumul ajutoarelor de urgenţă. „O echipă din cadrul instituţiei noastre s-a deplasat ieri în vederea efectuării unor anchete sociale pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă pentru cele două familii. După ce se întocmesc, datele se trimit la minister şi prin hotărâre de guvern se aprobă cuantumul ajutoarelor de urgenţă pe baza propunerilor transmise de noi”, a declarat Viorica Roşianu, director Agenţia de Prestaţii Sociale Gorj.

Cert este că formalităţile vor câteva zile pentru că ancheta socială trebuie vizată atât de primarul localităţii Bumbeşti Jiu cât şi de prefectul de Gorj, Liviu Andrei. Sumele de bani vor fi virate în contul Agenţiei de Prestaţii Sociale Gorj de unde, ulterior vor fi distribuite familiilor îndoliate.

Nu se ştie valoarea ajutorului însă se vorbeşte de suma de 12.500 de lei de familie.

Ajutor şi de la primăria Sadu

Şi primarul din Sadu, Constantin Bobaru, va ajuta cele două familii. Fiecare familie va primi câte 30 de milioane lei vechi din partea primăriei oraşului. Primarul Constantin Bobaru spune că aceşti bani provin din sponsorizări dar şi din fondul de urgenţă al primăriei.  Edilul este preocupat să găsească donatori pentru Constantin Dijmărescu, muncitorul rănit grav şi aflat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: