Alba-neagra cu consilierii din Turceni excluşi din PNL

Doi consilieri locali liberali de la Turceni ar trebui să fie reprimiţi în partid după ce Comisia de Arbitraj a PNL Gorj le-a acceptat contestaţiile ce au fost depuse urmare a excluderii lor din partid. Numai că, deşi le-au fost acceptate contestaţiile, şeful vechilor liberali, Dian Popescu, spune că decizia luată de Curtea de Arbitraj judeţeană n-are nicio valoare, asta pentru că această curte nu mai există dat fiind faptul că i-a expirat mandatul în luna septembrie a anului trecut. Popescu spune că cei doi sunt excluşi din partid, dar şi din Consiliul Local.     

Noul lider al liberalilor din Turceni, Ion Iordache, a exclus din organizaţia locală în urmă cu nici o lună doi consilieri locali liberali. Este vorba de Victor Sârbu şi Magdalena Făinişi. Cei doi au contestat decizia biroului politic local la Curtea de Arbitraj a PNL Gorj. Miercuri seara, Curtea s-a întrunit şi a acceptat contestaţiile acestora. Preşedintele vechiului PNL Gorj, Dian Popescu, spune că hotărârea Curţii de Arbitraj judeţeană nu are nicio valoare. Liderul liberal spune că această curte nu mai există pentru că i-a expirat mandatul, Curtea Naţională a PNL fiind cea care trebuie să dea un răspuns în urma contestaţilor. Drept urmare, Popescu spune că cei doi consilieri rămân excluşi atât din partid, cât şi din Consiliul Local. „Domnul Braia a făcut o greşeală care nu are niciun efect, nici juridic, nici altfel de efect. Curţii de Arbitraj i-a expirat mandatul pe 4 septembrie, odată cu mandatul meu. Conform deciziei Biroului Politic Naţional, acolo unde au expirat mandatele şi deoarece nu mai avem voie să facem alegeri până în 2017, toate contestaţiile se judecă la Curtea Teritorială Zonală, respectiv la Vâlcea, practic la Curtea Naţională. (...) Rămân excluşi şi din partid şi din funcţia de consilier. Cred că secretarul general a şi înştiinţat Consiliul Local că ei nu mai sunt consilieri PNL, până la judecare. Dacă li se acceptă contestaţiile, revin. Aşa e statutul”, a spus Dian Popescu.

Şeful Comisiei de Arbitraj a PNL Gorj, Alexandru Braia, a înţeles că decizia luată miercuri seara nu este valabilă dintr-un alt considerent. „A fost o şedinţă, ne-am întrunit comisia Onoare şi Arbitraj în care am luat în discuţie cele două excluderi. Noi am respectat legea şi am acceptat contestaţiile, dar se pare că forul suprem n-ar mai fi Curtea după formarea noului PNL. Aşa că rămâne undeva în pronunţare”, a spus Alexandru Braia.

Iordache: A fost o şedinţă la marginea străzii

Liderul liberalilor din Turceni, Ion Iordache, spune că nu s-a întrunit nicio Curte de Arbitraj. “Nu este adevărat, nu s-a întrunit nicio comisie, a fost domnul Braia, a vrut dumnealui să-i ajute şi a făcut aşa, pe marginea străzii. Comisia nu există, nu s-a întrunit. Chiar dacă, să zicem că s-a greşit la procedura de excludere, n-are nicio legătură. Săptămâna viitoare se întruneşte din nou biroul şi îi excludem încă o dată, dar nu-i cazul”, a spus Ion Iordache.

Şeful liberalilor din Turceni a mai spus că deocamdată nu ştie cine va prelua posturile de consilieri ale celor doi liberali excluşi din partid, însă a înaintat  numele unor persoane care ar putea să ocupe aceste poziţii: Trăistaru şi Bărăgan.   

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: