Alba-neagra cu tichetele de masă la Spitalul Rovinari

Tichetele de masă continuă să creeze discuţii între sindicalişti şi conducerea Spitalului Rovinari. După ce liderul de sindicat a ieşit cu un comunicat de presă prin care anunţă tichetele de masă începând cu data de 1 iulie, managerul vine cu lămuriri. Constantin Talabă spune că este vorba despre tichetele restante şi nicidecum de acordarea cu regularitate a acestora.

Liderul de sindicat al Spitalului Rovinari anunţă acordarea tichetelor de masă începând cu data de 1 iulie. „În urma discuţiile avute între conducerea Sindicatului Sanitas Rovinari, sindicat reprezentativ la nivel de unitate şi semnatar al contractului colectiv de muncă, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Rovinari, domnul Ovidiu Argintaru (care este reprezentantul Primarului Oraşului Rovinari), acesta a propus în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 23 iunie acordarea tichetelor de masă tuturor angajaţilor spitalului, începând cu data de 1 iulie 2015”, se arată în comunicatul de presă semnat de Gheorghe Boruga, preşedintele Sanitas Rovinari.

Conducerea spitalului contestă anunţul făcut de sindicalişti. „Domnul Boruga şi domnul Argintaru este posibil să se fi întâlnit şi să fi discutat câte ceva între ei, dar asta e treaba dumnealor. Tichetele de masă s-au aprobat în Comitetul Director şi se vor acorda în funcţie de posibilităţile financiare. Deciziile se iau doar în Comitetul Director, hotărârile fiind raportate la necesităţile spitalului, iar prioritatea numărul 1 este acreditarea, cei doi pot avea discuţii particulare, nu-i opreşte nimeni”, a declarat Constantin Talabă, managerul Spitalului Rovinari. Cert este că salariaţii vor primi ceva tichete de masă, dar este vorba de restanţe. „Până la sfârşitul lunii iunie, se vor da tichetele de masă pentru luna decembrie 2014, de Paşti am dat tichetele din noiembrie, iar în iulie vom da tichetele pe luna ianuarie 2015, iar în august pe luna februarie. După ce ne vom rezolva problemele financiare, după acreditarea spitalului, programată pentru trimestru IV, este posibil să reluăm acordarea tichetelor, acum încercăm să mai recuperăm din restanţe”, a precizat Talabă.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: