Alegerile fermierilor, amânate până la toamnă

Alegerile pentru Camerele Agricole Zonale au fost amânate până la toamnă. Pentru judeţul Gorj au fost propuse a se înfiinţa 15 astfel de instituţii. Fiecare fermier poate candida pentru un loc în Camera Agricolă Zonală cu condiţia să aibă minim 50 de susţinători.

Fermierii gorjeni vor merge la vot pe data de 25 septembrie. Deşi alegerile pentru Camerele Agricole Zonale au fost programate pentru ziua de 24 iulie, Comitetul Judeţean de Iniţiativă a fost înştiinţat, de la nivel central, de faptul că procesul votării a fost amânat până la toamnă. “Am fost informaţi că s-a amânat data alegerilor pentru Camerele Agricole Zonale până pe data de 25 septembrie. Probabil s-a ţinut cont de faptul că în această perioadă sunt programate concediile, iar data respectivă nu ar fi fost propice alegerilor. La nivelul Judeţului Gorj vor fi organizate 56 de circumscripţii electorale, în majoritatea localităţilor din judeţ. Excepţie fac acele comune unde se înregistrează sub limita minimă de 243 de fermieri înscrişi la APIA”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj şi preşedintele Comitetului Judeţean de Iniţiativă.

CAMPANIE

Membrii Camerelor Agricole Zonele vor fi aleşi din rândul agricultorilor, tot de către fermieri. Ca la orice alegeri va avea loc o campanie electorală cu circa o lună de zile înainte. Începând cu data de 25 august, candidaţii vor avea posibilitatea să stea de vorbă cu alegătorii pentru a-i convinge să-i voteze. Orice fermier poate opta pentru un loc în Camera Agricolă cu condiţia să aibă cel puţin 50 de susţinători.

LOCAŢII

Pentru judeţul Gorj au fost propuse a se înfiinţa 15 Camere Agricole Zonale în localităţile: Motru, Mătăsari, Novaci, Polovragi, Crasna, Turceni, Târgu Cărbuneşti, Roşia de Amaradia, Turburea, Săuleşti, Târgu Jiu, Băleşti, Hurezani, Rovinari şi Tismana. Fiecare Cameră Agricolă Zonală va fi formată din şase membri, un secretar, un vicepreşedinte şi un preşedinte.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: