Alegerile pentru Camera Agricolă amânate pe ultima sută de metri

Alegerile pentru Colegiul Camerelor Agricole Judeţene au fost amânate pentru a doua oară în această toamnă, cel mai probabil, din cauza lipsei fondurilor necesare pentru organizarea procesului de vot. La nivelul judeţului Gorj, au fost întocmite listele electorale şi s-au depus deja 22 de candidaturi la Comitetul Judeţean de Iniţiativă.

Alegerea membrilor Colegiului Judeţean al Camerei Agricole va avea loc peste şase luni. Iniţial, procesul de vot a fost programat pentru prima duminică din această lună, iar mai apoi a fost stabilit pentru ziua de 21 octombrie. Deşi Comitetul de Iniţiativă Gorj a făcut toate demersurile pentru organizarea alegerilor, cu mai puţin de două săptămâni înainte de data anunţată, autorităţile centrale au ajuns la concluzia că nu sunt bani suficienţi pentru organizarea a două procese de vot până la sfârşitul anului: alegerile parlamentare şi alegerile pentru Camerele Agricole.

La nivelul judeţului Gorj, au fost deja întocmite listele electorale, pentru cei cu drept de vot, şi au fost numerotate secţiile de votare. Era vorba despre 67 de secţii de votare, câte una în fiecare localitate, excepţie Rovinari, Bărbăteşti şi Arcani unde se înregistrează un număr mic de fermieri. De asemenea, au fost înregistrate şi primele candidaturi pentru Colegiul Camerei Agricole. Acesta urma să fie format din 25 de membri, persoane care vor fi alese de către fermieri, tot din rândul agricultorilor. “Până în momentul de faţă, s-au înregistrat 22 de candidaturi pentru Colegiul Camerei Agricole, însă alegerile nu vor mai avea loc pe data de 21 octombrie. Alegerile pentru Camerele Agricole Judeţene au fost amânate până după alegerile parlamentare. Ni s-a comunicat că acestea vor avea loc peste aproximativ şase luni, undeva prin luna martie”, a declarat Dan Tănăsescu, şeful interimar al Direcţiei Agricole Gorj. Colegiul Camerei Agricole Judeţene va fi format din 25 de membri, persoane care pot reprezenta asociaţiile, patronatele, sindicatele din domeniul agricol, cooperativele agricole, ocoalele silvice private, Colegiul medicilor veterinari, instituţiile de învăţământ sau de cercetare agricole.  

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: