Aleşii comunei Bolboşi, în vizorul Agenţiei Funcţionarilor Publici

Aleşii comunei Bolboşi au “uitat” să completeze şi să transmită declaraţiile de avere la Agenţia Naţională de Integritate. Acest lucru a fost depistat de către Corpul de Control al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în urma verificărilor efectuate la începutul acestei luni. Autorităţile locale nu au putut fi contactate pentru a-şi spune punctul de vedere. La Primăria Bolboşi se pare toţi angajaţii sunt în concediu întrucât la numerele de telefon afişate pe site-ul instituţiei nu se răspunde.    

Corpul de Control al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) a început verificarea Primăriei Bolboşi la începutul acestei luni. La finalul controalelor, autorităţile locale au fost avertizate în legătură cu problemele depistate. Corpul de Control a sesizat faptul că aleşii locali nu şi-au completat declaraţiile de avere. Astfel, li s-a impus ca imediat să transmită declaraţiile la Agenţia Naţională de Integritate. O altă problemă depistată la Primăria Bolboşi este lipsa unui secretar, postul fiind vacant de foarte mult timp. “Potrivit unei verificări făcute de către Corpul de Control al ANFP, la Primăria Bolboşi s-au constatat următoarele deficienţe: nu au fost completate declaraţiile de avere şi interese ale funcţionarilor publici şi ale aleşilor locali, iar funcţia de secretar al comunei este vacantă. În aceste condiţii s-a dat termen pentru înaintarea declaraţiilor de avere către Agenţia Naţională de Integritate şi scoaterea la concurs a postului de secretar”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj.     

IMPOSIBIL

Primăria Bolboşi este aproape imposibil de contactat. Atât angajaţii cât şi aleşii locali nu mai răspund la telefoane, deşi, cel puţin teoretic, anumite numere există doar pentru a sta în slujba cetăţenilor. Ba mai mult, edilii locali pun diferite persoane să comunice faptul că telefoanele respective nu le mai aparţin.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: