Alimentarea cu gaze la Motru şi Cătunele a fost reluată

Alimentarea cu gaze în satele Ploştina şi Însurăţei (Motru) şi comuna Cătunele a fost reluată începând de ieri. ANRE a acordat licenţa societăţii care furnizează gazul în zonă şi pentru cele trei locaţii. Gazele vor ajunge la cele 11 gospodării şi la cele două fabrici afectate de sistarea gazelor abia după ce îşi vor lua avizul de la o firmă specializată care să ateste că branşamentul de la reţeaua principală este conform.

ANRE a acordat licenţa societăţii Distrigaz pentru cele trei zone din perimetrul municipiului Motru, acolo unde de circa o săptămână 11 locuinţe şi două fabrici au rămas fost lăsate fără gaze. Autorităţile judeţene spun că ieri s-au efectuat teste pe reţelele respective şi că s-a reluat alimentarea cu gaze pe reţeaua principală. „Au primit avizele, deja este autorizată şi licenţiată distribuţia gazelor pe aceste zone. De astăzi (n.r. 27 iunie), deja se porneşte gazul către consumatori. Trebuie să-şi facă fiecare conexiunile cu firmele autorizate. Din ceea ce mi-a spus directorul de la Distrigaz fiecare consumator trebuie să aibă o autorizate din partea unei firme specializate care să facă verificările, să vadă dacă reţeaua către consumator, nu linia principală, este conformă cu normele legale. M-au asigurat că zilele acestea o să aibă toată lumea gaze”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul de Gorj. 

Cei 13 consumatori au rămas fără gaze după ce reprezentanţii Distrigaz, societatea care a preluat furnizarea acestui produs în zonă de la societatea Ben Ben Gaz SA, şi-au dat seama că pentru cele trei localităţi reţeaua de gaze funcţionează fără a avea licenţă din partea ANRE. Printre cei care au fost lăsaţi fără gaze în toată această perioadă în care s-a aşteptat licenţierea acestor zone s-au aflat 10 gospodării din Însurăţei şi Ploştina şi o alta din Cătunele. Şi două fabrici de pâine au fost afectate de sistarea gazelor, una dintre ele aparţinând consilierului judeţean Aurel Slapciu, care a întrerupt activitatea unităţii în tot acest timp, înregistrând astfel pierderi substanţiale.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: