Alin și lumea

Alin este un fel de antierou. Părinții lui s-au despărțit când el avea 10 ani, așa că a locuit în continuare doar cu mama. Asta se simte cumva. E un tip sensibil și retras, dacă nu cumva chiar ciudat. Poate că asta l-a făcut să se refugieze în chestii. În chestii ca jocurile. Prima oară a jucat Counter Strike, apoi s-a apucat de poker. Dar Alin nu se juca așa, cum ne jucăm noi. El se juca pe bani.

Alin are 26 de ani acum și joacă poker de 5 ani. În acești cinci ani a făcut, exclusiv din poker online, jumătate de milion de euro.  A pornit de la 18 dolari (împrumutați și ăia) și nu a fost niciodată dator. Cum? El a încercat să ne explice, într-o emisiune la radio unde l-am avut invitat, dar n-am prea înțeles. Cred că nu poate oricine, 99% dintre oameni nu au stăpânirea de sine necesară ca să câștige cu adevărat la jocurile de noroc. Alin o are. Alin ia bani de la acei oameni.

După ce s-a îmbogățit stând acasă și jucându-se,  Alin și-a deschis o fabrică de bere. Berea se numește Ground Zero și este, probabil, cea mai bună produsă în România. Nici măcar nu e bere, adică nu e ceva cu care sunteți voi (sau aș fi fost eu) obișnuiți. Ca să înțelegeți, o singură bere produsă de Alin conține de 40 de ori (!) mai mult hamei decât una normală. Și nu e decât de  vreo 2-3 ori mai scumpă. Am băut-o și vă zic: merită fiecare bănuț. Iar băutorii de bere știu asta, așa că afacerea lui Alin a început să producă mulți bani.

Interesant este că pentru moment business-ul lui Alin produce mai mulți bani în Bulgaria decât în România. Cu ocazia asta, am aflat că bulgarii nu au doar autostrăzi mai multe și mai bune, ci sunt și cunoscători de bere. L-am întrebat pe Alin dacă pot să spun că noi bem bere ca proștii. A râs și a zis că da. E un băiat cu bun-simț și modest, nu i-ar face proști pe români, deși sunt. Zice doar că e o blasfemie să bei berea care se găsește azi în comerț. Pentru că e proastă și pentru că ți-e rău de la ea și pentru că nu-ți aduce, per total, nici o satisfacție. Dar asta e altă discuție, în fond.

Discuția adevărată este că Alin e un tânăr care, cum-necum, a reușit. E bine să auzim despre astfel de oameni, din când în când. Pentru că ne face și pe noi să simțim că putem. Hai, noroc!

Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: