Alionescu testează un sârb şi un american la CSM

Echipa de baschet masculin a CSM Târgu Jiu va debuta în noul sezon al Ligii Naţionale la începutul lunii octombrie. Pentru că echipa va juca la un nivel superior celui pentru care gorjenii se pregătiseră, antrenorul Claudiu Alionescu trebuie să completeze urgent lotul şi are în probe începând de luni doi jucători străini.

Luat prin surprindere de decizia federaţiei de baschet de a invita echipa CSM Târgu Jiu în Liga Naţională, antrenorul baschetbaliştilor seniori, Claudiu Alionescu, s-a văzut nevoit să apeleze la jucători străini pentru a întări lotul.

Dacă în primă fază se ştia că echipa va juca în Liga I, trecerea CSM Târgu Jiu în Liga Naţională impune alte standarde şi un nivel mai ridicat pentru lotul de jucători, care din start a fost unul foarte tânăr, cu puţini jucători experimentaţi. Pentru a remedia această problemă, începând de luni se pregătesc cu echipa CSM doi jucători străini,  un jucător sârb şi un american, despre care antrenorul a precizat că sunt în teste în aceste zile.

Alionescu a spus, imediat după ce CSM a fost promovat de federaţie, că mai are nevoie de jucători pentru a dubla unele posturi: „Ne dorim încă un jucător pe poziţiile 1-2 şi un 5 clasic, acolo vrem să dublăm. Prin lotul pe care l-am constituit deja, am adus o poziţie unu clasică, pe Kilyen Ors de la Târgu Mureş, şi o poziţie 5 clasică, pe Andrei Gheorghe de la Dinamo Ştiinţa. Astfel că colo avem nevoie de dubluri, pentru că nivelul va fi unul foarte tare, iar jucătorii străini or să vină cu un plus valoare la echipele la care vor evolua, şi de aceea şi noi aveam nevoie acolo de dubluri”.

În Liga Naţională, grupa valorică B, nivelul echipelor este unul foarte bun, fiind formaţii care au evoluat în prima grupă valorică sau care au bugete foarte mari şi loturi pe măsură pentru a ajunge acolo. Se anunţă aşadar un sezon foarte dificil pentru echipa lui Claudiu Alionescu, iar întărirea lotului este absolut necesară în această perioadă pentru a putea face faţă acestei provocări.

Deocamdată echipa nu are programat nici un joc amical, dar săptămâna viitoare CSM va lua parte la un turneu de jocuri de verificare la Mediaş.

Vizualizări: 636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: