Amânarea înfiinţării ELECTRA întârzie şi negocierile la noile CCM

Actualele contracte colective de muncă existente la unităţile din minerit şi energie din Gorj vor rămâne în vigoare până la înfiinţarea noii companii Electra. Uniunea Sindicatelor Mine Energie Oltenia a decis să nu poarte niciun fel de negocieri cu reprezentanţii administraţiei până când noua companie nu va deveni funcţională. Liderul sindical Marin Condescu spune că decizia luată de colegii săi nu îi afectează pe sindicaliştii de rând, întrucât doar micile societăţi nu au contracte colective de muncă.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni au contracte colective de muncă valabile până la 1 Aprilie, dată la care şi Electra ar urma să fie funcţională. Marin Condescu spune că acolo unde nu există contracte colective de muncă noi, încheiate în 2010, problema se rezolvă prin prelungirea celor din 2009. Liderul sindical spune că la fel se va întâmpla şi în cazul SNLO şi al complexurilor energetice, dacă Electra nu va fi funcţională la mijlocul primăverii.

Guvernul nu a luat în discuţie în ultima sa şedinţă de săptămâna trecută, înfiinţarea Electra fiind amânată de la şedinţa anterioară. Ministrul Justiţiei a avut atunci obiecţiuni la statutul societăţii şi a propus o serie de modificări a hotărârii de guvern, noua companie fiind obligată să preia şi datoriile, dar şi creditele în curs de derulare pentru diferite investiţii, făcute de către unităţile ce vor fi înglobate în ea. La nivel de Gorj, Electra va include SNLO şi cele două complexuri energetice, din ea urmând să facă parte şi jumătate din Hidroelectrica, dar şi Nuclearelectrica.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: