Ambulanţă cu pacienţi, suspectată de turism electoral

Poliţiştii gorjeni şi-au luat mult mai multe atribuţii decât era necesar, în ziua alegerilor. Poliţiştii s-au implicat prea mult în procesul de votare. Aceştia opreau chiar şi ambulanţele ce treceau prin zonă. Totul a început după ce social-democraţilor au căzut în ridicol cu o reclamaţie făcută prin numărul unic 112 cum că în oraşul Rovinari se face turism electoral cu ambulanţele.

Un apel prin 112 anunţa, duminică, cu puţin timp înainte de închiderea secţiilor de votare că, la secţia specială din Rovinari alegătorii sunt aduşi la vot cu ambulanţele. Poliţia a făcut verificări şi s-a stabilit că este vorba de o sesizare falsă. „O persoană a sunat la 112 şi a spus că la secţia specială nr 97 din oraşul Rovinari se face turism electoral cu ambulanţele. O echipă de poliţişti a mers la faţa locului a făcut verificări şi nu s-a confirmat. Nu este singura sesizare făcută prin Serviciul de Urgenţă 112 care nu s-a confirmat, din cele aproape 100 de sesizări, extrem de puţine au fost reale“, precizează Daniel Tică purtător de cuvânt IPJ Gorj. 

Poliţiştii au controlat secţiile spitalelor

Medicul de gardă habar nu a avut că în spital se fac cercetări cu privire la acest aspect. „Am aflat târziu că au venit doi poliţişti, au făcut copii după fişele medicale ale pacienţilor aduşi la Urgenţă, fişe ce au fost puse la dispoziţia organelor de control de către asistenta şefă. Toate cele 15 persoane care au ajuns ieri la spital la noi au fost cu adevărat bolnave, printre aceştia s-au aflat şi minori, nu era posibil să facem ceea ce susţine persoana care a reclamat la 112, nişte minciuni“, spune Elena Sanda medic Spitalul Orăşenesc Rovinari.

„Ambulanţa Gorj salvează oamenii nu face turism electoral“

Directoarea Serviciului de Ambulanţă Gorj, Jeana Prejbeanu, este revoltată şi spune că va face tot posibilul ca reclamantul să plătească pentru sesizarea falsă pe care a făcut-o. „Nu pot să cred că există astfel de persoane. Ambulanţa Gorj salvează oamenii nu face turism electoral, cred că este vorba de o persoană bolnavă la cap şi voi face demersuri să-i aflu numele“, spune Jeana Prejbeanu director SAJ Gorj

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: