Ambulanţa Gorj a primit aparatură nouă

Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Gorj 13 defibrilatoare care pot fi folosite atât de asistenţii medicali cât şi de ambulanţieri. Dotarea ambulanţelor de tip A1 şi 2 din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a fost reînnoită. Noua aparatură a fost montată deja pe ambulanţele pentru transportul pacienţilor iar acum cadrele medicale vor fi instruite cum să o folosească.

La nivelul judeţului Gorj funcţionează 13 ambulanţe de tip A1 şi 2 care sunt atât la staţia centrală din municipiul Târgu Jiu cât şi la cele şase substaţii din teritoriu. Aceste ambulanţe sunt folosite pentru transportul pacienţilor şi sunt încadrate numai cu asistent medical şi ambulanţier. Pentru aceste salvări s-au primit 13 defibrilatoare de la Ministerul Sănătăţii care au fost deja montate, urmând ca personalul să fie instruit cum să le folosească. „Am primit de la Ministerul Sănătăţii 13 defibrilatoare care sunt semiautomate şi lucru cel mai bun este că pot fi folosite şi de asistenţi nu numai de medici. Defibrilatoarele sunt foarte performante, sunt în limba română şi deja au fost montate pe ambulanţele care transportă pacienţi. Noi, medicii, am fost la un curs de instruire la Baia Mare şi îi vom instrui şi pe asistenţi şi ambulanţieri cum să folosească noile aparate”, a declarat Valeria Gherghe, director medical la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Noua aparatură poate fi utilizată atât de asistenţii medicali cât şi de ambulanţieri pentru că este foarte uşor de folosit. „Până acum nu aveam defibrilatoare pe ambulanţele de transport pacienţi iar acum am primit unele noi care sunt semiautomate. Este destul de uşor să lucrăm cu ele atât noi asistenţii cât şi ambulanţierii. Nu trebuie decât să pornim aparatele, să conectăm bolnavii la ele şi să urmăm instrucţiunile.  Este mai uşor şi mai bine de lucrat cu bolnavul. Mai mult decât atât, ne bucurăm că le-am primit pentru că pe aceste salvări nu aveam“, a adăugat acesta.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: