Ambulanțe vechi la Salvamont Gorj. Nu se mai găsesc nici piese de schimb

Salvamontiștii gorjeni vor avea o ambulanță nouă. Serviciul Salvamont Gorj cumpără o autospecială cu peste 500 de mii de lei. Oficialii instituției au explicat de ce e nevoie de această achiziție. Două dintre salvările pe care le are la dispoziție sunt vechi, se strică des și nu se mai găsesc piese de schimb.

Patru ambulanțe au salvatorii. Una stă permanent în baza de la Rânca și una la Târgu Jiu. Celelalte merg în posturile Salvamont în funcție de nevoie.

“Doua dintre aceste ambulante au vechime între 12 și 14 ani , au un grad avansat de uzura, necesită multe reparații și există dificultăți în procurarea pieselor întrucât nu se mai produc, fiind scoase definitiv din fabricație de peste 4 ani. Acest fapt generează mari probleme în asigurarea activității operative de intervenție, transportul doar cu targa a accidentaților, fără un mijloc de deplasare auto, implicând timpi mari de intervenție, reducerea șanselor de supraviețuire a accidentaților și implicit atragerea responsabilității asupra ratării intervenției de salvare. In vederea asigurarii mijloacelor de transport cu caracter medical a accidentatiilor si oferirea unor servicii de salvare montana realizate la un standard profesional ridicat, se impune achizitia unei Autospeciale de salvare montana – Ambulanta, omologata ACD”, motivează Salvamont Gorj.

Vizualizări: 825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: