Amendă pentru infirmiera care încărca varză în fața spitalului

Cazul infirmierei care încărca varză în portbagajul unei mașini, fix în fața Spitalului Județean, a ajuns și în atenția Direcției de Sănătate Publică Gorj. O echipă din cadrul instituției s-a deplasat la locul de muncă al angajatei și a aplicat o amendă usturătoare. Femeia lucrează în Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie.

Incidentul a ajuns în atenția Direcției de Sănătate Publică Gorj în urma unui articol apărut în presa locală.

„Urmare a apariției în presa locală a unui articol referitor la faptul că în data de 12.11.2022, ora 18:50, o angajată a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, secția RMFB, a fost filmată în uniformă de spital, în timp ce încărca varză în portbagajul unui autoturism parcat lângă unitatea sanitară, inspectorii sanitari s-a deplasat la secția RMFB unde au aplicat sancțiune contravențională doamnei infirmiere, în valoare de 2.000 de lei, conform H.G. 857/2011, art. 32, lit.k, privind nerespectarea precauțiunilor universale”, a transmis DSP Gorj.

Infirmiera, cercetată disciplinar

Și conducerea Spitalului Județean s-a autosesizat în acest caz. Managerul unității a dispus începerea unor verificări.

 
„În ultimii ani, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au făcut investiții majore în aparatură, mai multe secții au fost modernizate, totul pentru ca pacienții, dar și angajații unității, să beneficieze de condiții mult mai bune. Atitudinea unor asemenea angajați, precum doamna din filmare, nu este acceptată și aduce grave prejudicii de imagine unității medicale. Voi constitui o comisie de cercetare disciplinară, căci aceste fapte nu pot rămâne nesancționate. Probabil, dacă se întâmpla așa ceva în sistemul privat, persoana în cauză avea deja desfăcut contractul de muncă. În sistemul de stat, legislația nu este atât de permisibilă, trebuie constituite aceste comisii de cercetare disciplinară care să stabilească gravitatea faptei în funcție de care se vor aplica sancțiuni”, a transmis Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: