ANAF amână publicarea posturilor scoase la concurs

Site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este intens accesat în aceste zile de cei 266 de salariaţi care au primit la începutul săptămânii preavizele. Foştilor angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj li s-a spus să urmărească anunţurile privind posturile scoase la concurs, deoarece vor avea la dispoziţie doar câteva zile pentru a-şi depuse dosarele. Până ieri nu a fost publicat nici un anunţ, dar surse din instituţie susţin că primele posturi ar putea fi publicate chiar astăzi.

Incertitudinea domneşte printre cei 266 de angajaţi disponibilizaţi de la DGFP Gorj. Pentru că iniţial se vorbea de 50 până în 80 de disponibilizări, oamenii se aşteaptă să fie aproape două sute de posturi scoase la concurs în Gorj. Mulţi dintre angajaţi sunt dispuşi să candideze chiar şi pe posturile din judeţele vecine, în special de la Dolj, acolo unde este sediul regionalei.

Posturile vacante la nivel național în sistemul ANAF sunt așteptate în această perioadă cu sufletul la gură de către cei 266 de salariați ai Direcției Finanțelor Publice Gorj care au primit preavizele. Printre aceștia se numără și aproape toţi directorii, începând cu fostul director executiv Constantin Şarapatin şi fostul trezorier şef  Gheorghe Paraschiv.

În cursul zilei de astăzi sunt șanse să se afișeze pe site-ul ANAF posturile vacante atât în regiunea Oltenia, dar și în țară. Funcționarii care au primit preavizele pot opta pentru unul din aceste posturi vacante. Dacă pentru un post optează un singură persoană, postul va fi ocupat fără niciun concurs sau interviu. În condițiile în care mai mulți funcționari doresc să obțină același post, ei vor fi nevoiți să susțină un examen pentru funcția pe care vor să o ocupe. În acest moment, tensiunea este mare printre angajații care și-au primit preavizele, pentru că toţi spre să-şi păstreze locul de muncă dacă nu în Gorj, măcar în zona Olteniei.

Concedieri şi la Vamă

Nu numai la DGFP Gorj au fost făcute disponibilizări în această săptămână. La Vama Târgu Jiu, au primit preavize 11 din cei 19 salariaţi. Oricum, angajaţii Direcţiilor Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale nu şi-au mai putut exercita activitatea, joi, la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 520/ 2013, prin care ANAF a preluat autoritatea vamală, susţine Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex". "Problema este că s-au desfiinţat unele structuri şi înfiinţat altele, fără să se comunice angajaţilor deciziile de numire pe noile funcţii şi noile atribuţii. În aceste condiţii, nimic nu s-a mai mişcat prin Direcţiile Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale şi aparatul central al fostei autorităţi vamale. Practic, de la 01 august a.c. până la îndeplinirea formalităţilor de organizare şi de resurse umane nu mai avem control la produsele accizate, nu mai avem supraveghere vamală şi nici încasări ale creanţelor", precizează reprezentanţii "Pro Lex".

Vizualizări: 406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: