Anchetă la Roşiuţa, accident de muncă şi la Peşteana

Poliţiştii gorjeni au deschis un dosar penal în cazul accidentului de muncă de la cariera Roşiuţa din cadrul CE Oltenia. Este vorba de electricianul Cosmin Alexandru Duncea, care marţi, 9 iunie, a fost electrocutat când a vrut să intre în celula întrerupătorului general, fiind aruncat câţiva metri de câmpul electromagnetic.

 „Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în data de 09 iunie a.c., bărbatul, angajat al unei unităţi miniere din localitatea Roşiuţa, în funcţia de electrician, în timp ce efectua o revizie, împreună cu o echipă de electricieni din cadrul aceleiaşi unităţi, la capul de întoarcere al unei benzi, a pătruns în zona unui câmp electromagnetic, fiind electrocutat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Tot marţi, 9 iunie, a avut loc un accident de muncă la cariera Peşteana Nord din cadrul CE Oltenia. Octavian Pendelete, lăcătuş mecanic în cadrul unităţii miniere, a fost lovit de un cablu peste picioare. Minerul a avut nevoie de îngrijiri medicale. „Au fost la împerechere de şenile. A scăpat un cablu gros, metalic. S-a agăţat de ceva şi când a tras buldozerul, din tensiune, l-a prins şi l-a lovit peste picioare. L-a lovit peste muşchiul de la piciorul stâng care s-a înnegrit şi peste genunchiul de la piciorul drept, şi ar fi sărit rotula pe care au pus-o înapoi medicii de la Târgu Jiu care l-au şi gipsat”, a spus Dumitru Pârvulescu, lider sindical pe zona Peşteana. 

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: