Anchetă ministerială după desfiinţarea unei şcoli din Târgu Jiu

O echipă de la Ministerul Educaţiei a venit ieri să verifice modul în care Inspectoratul Şcolar a comasat Şcoala 7 din Vădeni  cu Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” şi mai ales care este situaţia actuală a celor două instituţii de învăţământ. Corpul de control din Minister a ajuns în Gorj după nenumăratele sesizări făcute de părinţii elevilor de la Şcoala 7. Aceştia vor ca unitatea de învăţământ să rămână cu personalitatea juridică sau să se comaseze cu Liceul Auto, nicidecum cu Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”.

Părinţii elevilor care studiază la Şcoala 7 din Vădeni continuă să fie nemulţumiţi de comasarea acestei unităţii de învăţământ cu Şcoala „Ecaterina Teodoroiu”. Aceştia au sesizat o serie de situaţii Ministerului Educaţiei şi au cerut să se verifice modul în care Inspectoratul Şcolar a făcut comasarea celor două şcoli. „Noi am făcut frecvent sesizări la minister cu privire la comasarea celor două şcoli care s-a făcut ilegal şi de care este vinovat Gheorghe Mitescu.  Se fac numai abuzuri. Copiii noştri sunt ameninţaţi, până şi noi primim ameninţări la serviciu. Cadrele didactice abuzează de copiii noştri. Nu este posibil aşa ceva. Este bătaie de joc”, a spus un părinte.

Vor ca Şcoala 7 să fie Comasată cu Liceul Auto

În urma sesizărilor ajunse la Ministerul Educaţiei corpul de control a ministrului a venit ieri în Gorj să verifice dacă aspectele sesizate de părinţi se confirmă. Aceştia vor ca Şcoala 7 să nu mai fie comasată cu Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” şi, dacă nu se poate comasa cu Liceu Auto, să rămână cu personalitate juridică aşa cum a fost în trecut. „Nu mai vrem sub nicio formă ca Şcoala 7 să fie comasată cu Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”. Dacă nu se poate să se comaseze cu Liceul Auto să rămână de sine stătătoare ca şi până acum”, au spus părinţii.

Paralescu: Comasarea a fost decizia cea mai bună

Conducerea Inspectoratului Şcolar nu se teme de acest control de la Minister şi consideră că decizia comasării celor două unităţi de învăţământ a fost făcută legal şi aşa va rămâne. „Nu avem de ce să ne temem de acest control, pentru că inspectoratul a luat cea mai bună decizie atunci când a comasat cele două unităţi de învăţământ care vor rămâne comasate şi în continuare”, spune Justin Paralescu, inspector şcolar general.

SCHIMBĂRI

Singura măsură pe care Inspectoratul Şcolar o poate lua în urma sesizării părinţilor, numai dacă acestea se confirmă, este aceea de a schimba conducerea unităţii de învăţământ. „Ce putem face noi este să schimbăm conducerea Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”, dacă va fi cazul cu data de 1 septembrie, dar şcolile rămân comasate”, a declarat Justin Paralescu.

DISCUŢII

Corpul de control din Ministerul Educaţiei s-a deplasat şi la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, numai că discuţiile s-au purtat cu uşile închise.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: