Anchetaţi de politie pentru ameninţarea unei colege

Elevii care au agresat-o pe Ada Giugelea se vor alege cu mustrări verbale dar şi cu scăderea mediei la purtare. Mai mult decât atât, cazul a ajuns şi pe masa Poliţiei şi a început o anchetă. Fata a povestit acum câteva zile că a fost ameninţată cu moartea de către colegii de liceu. Directoarea liceului „Henri Coandă“, Gabriela Angheloiu, a promis atunci o anchetă internă acuzaţiile fetei fiind adeverite, elevii implicaţi alegându-se cu media scăzută la purtare.

Conducerea Colegiului Naţional „Henri Coandă” a aflat prin intermediul echipei postului de televiziune Gorj TV ce se întâmplă în această unitate de învăţământ.  Ada Giugelea a povestit faptul că în urmă cu o săptămână a fost ameninţată cu moartea de doi colegi din liceu, iar părinţii se tem pentru siguranţa fetei lor.

Poliţia s-a autosesizat

Gabriela Angheloiu, directoarea liceului nu a ştiut până luni de acest incident şi atunci nu a putut să dea o explicaţie până nu face o anchetă internă. În urma investigaţiilor se pare că cele povestite de fată s-au adeverit iar cazul a fost preluat de poliţie. „Referitor la cele relatate de dumneavoastră pot să vă spun că incidentul s-a întâmplat miercurea trecută, la terminarea orelor de curs, în afara liceului. Mama fetei a venit joi la şcoală şi, negăsind dirigintele clasei, a stat de vorbă cu profesorul de matematică Taifas. Diriginta a aflat de acest incident vineri la prânz însă atunci cele două eleve au spus că s-au împăcat, de aceea eu nu am mai fost informată de acest eveniment. Ce pot să vă spun este faptul că mama fetei agresate nu a luat nici până azi legătura cu mine. Poliţia s-a autosesizat şi ieri a venit la liceu, au luat declaraţii, urmând ca elevii implicaţi în acest eveniment să se prezinte cu părinţii la poliţie pentru cercetări”, a declarat directoarea.  „Poliţia de la Proximitate s-au deplasat la Colegiul Naţional „Henri Coandă“ în urma sesizărilor primite iar cercetările continuă“, a confirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Daniel Tică.

 „Vis-a-vis de declaraţiile elevei cu privire la faptul că elevii mai mari vin cu bricege, cuţite şi seringi la ei nu s-a confirmat, noi i-am verificat şi am impus nişte reguli mai drastice pentru a preîntâmpina cazuri de acest gen. Noi îi vom verifica în continuare pe elevi însă sperăm să nu ne confruntăm cu situaţii ca cele relatate de Ada Giugelea”, a adăugat directoarea.

 „Acest caz va fi prezentat şi în consiliul profesoral şi vom propune sancţiuni pentru aceşti elevi, dar ţinând cont că încă sunt în învăţământul obligatoriu vor primi mai mult ca sigur mustrări verbale şi scăderea notei la purtare, dacă va fi cazul”, a încheiat Angheloiu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: