Andrei, despre menţinerea sa la Prefectură şi rezultatul PDL

Prefectul Liviu Andrei a comentat la Interviurile Infinit FM informaţiile potrivit cărora ar fi susţinut în funcţie în urma unor înţelegeri cu naşul său primarul Dorin Filip şi liderii USL. Cât despre PDL, Andrei a sugerat că şeful democrat-liberalilor nu a făcut o campanie care să-i ofere un scor mai bun.

Reporter: Cum aţi rămas în funcţie după venirea Guvernului Ponta- Se fac multe speculaţii în legătură cu un troc politic cu primarul din Rovinari.

Liviu Andrei: Este posibil să fi existat o astfel de discuție, în care nașul meu să își fi dorit să rămân în funcția asta, dar nu că s-ar fi făcut un troc. Sigur că își dorește să rămân aici pentru că într-un fel colaborează cu mine și într-un fel colaborează cu alții. E foarte simplu să ai o problemă și chiar dacă din miile de probleme pe care mi le-a cerut să le rezolv i-am rezolvat doar 20%, dar le-am rezolvat. Și altfel poate să vorbească cu mine decât cu altcineva. Este clar că și-a dorit, își dorește și își va dori să rămân eu aici, dar nu este vorba de un troc. Eu cred că în această funcție am rămas pentru că de-a lungul celor trei ani mi-am făcut datoria.

Rep: Cine vă susține- PNL sau PSD, că este o dilemă a tuturor...

L.A.: Mă susțin eu... Eu am apreciat o chestiune acum, faptul că se merge pe oameni pregătiți. Și ar fi poate un pas înainte. Nu e cazul meu, că eu sunt convins că în județul acesta sunt o grămadă de oameni care pot fi mult mai buni decât mine în funcția de prefect, dar sunt și eu unul dintre ei.

Rep: Vă deranjează declarațiile lui Dian Popescu-

Nu mă deranjează. Sunt normale pentru că în condițiile în care ai o funcție trebuie să ți-o ocupi. Poate că pe viitor nu va mai fi a liberalilor și poate va fi a altora... Poate va fi a PSD-ului, a PC-ului. Nu știu, zic și eu.

Rep: Vă mai interesează ce se mai întâmplă cu PDL-

L.A.: Nu sunt nepăsător în momentul în care văd că se duce pe drum la vale, dar nici nu risc pentru a face niciun fel de pas dacă cei care sunt acolo nu vor să-și asume ceea ce au făcut.

Rep: Vasile Blaga v-a închis ușa la partid în timpul campaniei electorale...

L.A.: M-a jignit foarte urât Vasile Blaga. Nu el a fost cel care m-a jignit, ci cei care i-au spus lucruri neadevărate despre mine, dar asta e o discuție pe care o să o pun la punct la o altă întâlnire pe care o voi avea pe viitor cu Vasile Blaga. Cel mai bun lucru ar fi pentru mine ar fi să rămân în zona înaltului funcţionar public pentru că îți oferă liniște și stabilitate. Sunt ani de zile în care am activat în PDL. Eu acolo m-am înscris în 1996 și am făcut-o cu toată responsabilitatea, însă PDL trebuie să se refacă și să se restructureze din temelii. Așa văd eu lucrurile.

Rep: Credeți că PDL Gorj putea să obțină mai mulți primari decât opt-

Asta depinde de felul în care faci campanie electorală. Ați văzut ce a făcut Călinoiu după ce s-au terminat alegerile- Imediat a luat legătura cu primarii independenți și a purtat negocieri ca să vină la PSD.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: