Andrei nu poate fi inspector guvernamental

Noul prefect Radu Teodorescu îi caută un post călduţ fostului prefect Liviu Andrei. Acesta a făcut cerere pentru funcţia de inspector guvernamental, dar a întâmpinat probleme nefiind în Corpul înalţilor funcţionari publici.

Preşedintele executiv al PSD Gorj Ion Călinoiu a explicat marţi seara la Gorj TV că Andrei nu a putut intra în corpul înalţilor funcţionari publici deoarece nu a promovat un examen în acest sens. Fostul guvern Boc l-ar fi menţinut prefect cu delegaţie în toată această perioadă. Viitorul prefect Radu Teodorescu a fost cu fostul prefect Liviu Andrei la Bucureşti, pentru a-i rezolva problema. „Trebuie să dau o mică explicaţie. Problema este că nu poţi se dai oameni afară, să-i laşi fără loc de muncă. USL nu face ce a făcut PDL. Andrei a fost numit prefect cu delegaţie şi a dat examen pentru a intra în corpul funcţionarilor publici şi nu l-au admis, nu că nu ar fi luat examenul, la nivelul României nu i s-a aprobat acest examen. Se caută soluţia, a plecat actualul prefect şi cu Radu Teodorescu să găsească soluţia ca să fie un schimb de ştafetă în deplină concordanţă. El a făcut cerere pentru inspector guvernamental dar nu îndeplineşte condiţiile pentru că nu are examen pe funcţia de prefect ca să fie integrat în corpul funcţionarilor publici. Se caută o soluţie intermediară“, a confirmat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, fără a spune care este aceasta. Se vehiculează că acesta ar primi un post printr-un minister.

Pentru USL este important confortul lui Liviu Andrei, pentru că acesta a fost negociat de primarul din Rovinari Dorin Filip, la trecerea sa de la PD-L la USL, chiar înainte de alegerile locale.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: