Andrei şi Caragea rămân la sol din cauza norului de praf

Norul de praf care a anulat toate cursele aeriene în Europa afectează şi programul de călătorie în străinătate a doi demnitari din Gorj. Prefectul Liviu Andrei şi şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef Viorel Caragea, află de abia azi dacă mai pleacă sau nu în Olanda, ţară pe care trebuiau să o viziteze în cadrul unei delegaţii formate din 13 persoane.

Delegaţia include prefecţi şi şefi de poliţii judeţene din alte câteva judeţe din ţară care au implementat în ultimul an un program iniţiat de Olanda pentru a preveni violenţa intrafamilială în mediul rural.

Gorjul este printre puţinele judeţe incluse în programul pilot de implementare a unor astfel de măsuri, o delegaţie de specialişti olandezi venind ultima dată la Târgu Jiu la sfârşitul lunii martie. Aceştia s-au declarat atunci foarte mulţumiţi de felul în care poliţiştii gorjeni implementează programul pilot la nivel de judeţ, din declaraţiile oficialilor olandezi reieşind că Poliţia Gorj a avut cea mai importantă contribuţie la materializarea acestui proiect.

Liderul de proiect, Henk Gerling, prezent la Târgu Jiu la sfârşitul lui martie, a apreciat modul de colaborare cu Poliţia Gorj şi partenerii din judeţ: "Am realizat paşi importanţi într-un timp foarte scurt. Reprezentanţii I.P.J. Gorj au arătat un înalt grad de profesionalism şi o bună cooperare", spunea acesta atunci. Experţii olandezi au subliniat cu aceiaşi ocazie că, deşi numărul cazurilor de violenţă domestică înregistrate este redus, trebuie ţinut cont de faptul că, din diferite motive, nu toate victimele au curajul să apeleze la instituţiile care le pot ajuta. Gideon Huijsse: "Noi putem cuantifica numai acele persoane care raportează un astfel de caz la Poliţie. Din păcate, există un număr negru de cazuri neraportate. Victimele trebuie să înţeleagă că este în beneficiul lor să apeleze la instituţiile abilitate", a menţionat acesta.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: