Andrieş, primul antrenor care a adus o echipă gorjeană în cupele europene

Liviu Andrieş este primul antrenor care a reuşit performanţa de a aduce echipa de handbal în cupele europene. Deşi în cei peste 30 de carieră a avut foarte multe probleme, niciodată nu a fost tentat să renunţe la cea mai mare pasiune a vieţii sale. Pentru Liviu Andrieş echipa de handbal “Energia Pandurii” este adevărata sa familie. Antrenorul suferă şi se bucură, în acelaşi timp, de fiecare dată când vreunul dintre jucătorii săi pleacă de la echipă.

 Liviu Andrieş a îndrăgit handbalul încă din copilărie. La vârsta de 12 ani a devenit “ucenic” al Clubului Sportiv Şcolar. Acesta a crescut împreună cu Energia Pandurii devenind unul dintre jucătorii de bază ai echipei. Nici contractul de patru ani pe care l-a avut cu francezii nu l-a făcut să renunţe la echipa sa de suflet. După aproape 30 de ani de handbal, acesta spune că niciodată nu a fost tentat să renunţe în ciuda problemelor avute de-a lungul carierei. “Niciodată nu am fost tentat să renunţ deşi am avut perioade în care nu ne-am primit banii. Mă refer la anii 1993-1995 când acest sport era foarte căutat peste hotare, iar aici nu erau bani pentru salarii. După ce patru ani am avut contract cu o echipă din Franţa pot spune că nu mă văd locuind definitiv în altă ţară decât în România. Am văzut întreaga Europă, am cunoscut locuri frumoase însă pot spune că nicăieri nu este mai bine ca acasă”, a declarat Liviu Andrieş. De-a lungul carierei sale, ca antrenor, acesta a suferit şi s-a bucurat, în acelaşi timp, de fiecare dată când vreunul dintre jucătorii săi au plecat de la echipă. “Suntem ca într-o adevărată familie, am crescut şi am obţinut performanţe împreună. M-am ataşat de toţi jucătorii şi de fiecare dată trăiesc sentimente profunde când vreunul dintre ei pleacă de la echipă. Pe deoparte îmi pare rău că părăsesc echipa, iar pe de altă parte mă bucur pentru ei întrucât ştiu că obţin contracte mult mai bine remunerate şi pot duce un trai mai bun”, a mai precizat Liviu Andrieş.

CALIFICARE

Liviu Andrieş trăieşte emoţii mai mari decât jucători şi speră ca echipa să-i învingă pe italienii în meciul de mâine seară. “Va fi un meci greu, dar avem şanse mari la calificare. Ca antrenor, mă bucur că am adus echipa în cupele europene şi sper că vom obţine performanţe în continuare. Cea mai mare satisfacţie de-a lungul carierei mele a fost aceea că am reuşit promovarea echipei în Liga Naţională”, a declarat Liviu Andrieş.

FAMILIE

Liviu Andrieş este divorţat şi are o fată în vârstă de 17 ani care locuieşte în Spania. Aceasta nu a moştenit pasiunea pentru handbal de la tatăl său. “Fiica mea nu este pasionată de handbal. De regulă, copiii de sportivi nu îmbrăţişează această carieră. Fetiţa mea locuieşte în Spania. Deşi nu ne putem întâlni decât de două ori pe an, comunicăm foarte des”, a declarat Liviu Andrieş.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: