Andrieş pune campionatul înaintea Cupei Cupelor

Îi aşteaptă infernul! Handbaliştii Energiei au parte de un program de foc în următoarea lună. Vor încerca să urce pe podium în cele 6 meciuri programate în campionat dar se vor duela şi cu Benfica în dubla din Cupa Cupelor. „Campionatul e pe primul plan”, spune ferm Andrieş.

Energia e la finalul perioadei de pregătire. Gorjenii au vineri primul meci în campionat, la Călăraşi, contra celor de la Dinamo.

Trec prin focuri !

Meciul cu dinamoviştii care-şi schimbă reşedinţa de la un an la altul e doar primul hop dintr-o serie infernală. În doar 5 săptămâni, handbaliştii vor disputa nu mai puţin de 6 etape de campionat plus dubla din optimile Cupei Cupelor cu Benfica Lisabona. Andrieş pune Europa pe plan secund şi o vede pe Benfica favorită. „Momentan, cel mai important e primul meci. Trebuie să punem clar campionatul în faţă şi vom vedea ce ne vor rezerva cele 3 jocuri de până la dubla cu Benfica. Sunt 3 jocuri foarte grele şi dacă vom trece cu bine, vom trata cu moral foarte bun meciurile cu Benfica. Ca şi obiectiv, pentru mine ca antrenor, o victorie acasă cu Benfica ar fi un mare rezultat. Bine ar fi să iasă cum a spus Apolzan şi să rezolvăm calificarea încă de acasă. Nu spun că mă îndoiesc că va fi aşa dar va fi foarte greu. O victorie acasă ar fi extraordinară având în vedere ce am văzut la Benfica şi la ce nivel se află campionatul portughez la ora actuală”, spune Andrieş care şi-a făcut timp să-i spioneze pe lusitani. „Avem deja o înregistrare cu ei de la un meci din campionat. Sâmbătă au meci cu Madeira în Cupa Portugaliei. Meciul e transmis aşa că îl vom vedea şi pe acela. Din păcate nu-l vom putea urmări toţi live pentru că acolo unde vroiam să mergem, sala e ocupată. Dar ni-l vor înregistra şi-l vom urmări după aceea.”

I-au mai revenit din soldaţi

Dacă în urmă cu o săptămână avea infirmeria plină, Andrieş e mai vesel acum. Asoltanei, Mazilu sau Vali Popescu au revenit la antrenamente astfel că antrenorul nu se mai confruntă cu un lot de criză. „Singurii absenţi sunt Giotoiu şi Păiuş. Sper ca Păiuş să revină până la meciul cu Benfica. Este un jucător de bază şi, la ce lot avem, orice jucător de bază e de neînlocuit. Sper ca încă de la meciul cu Suceava de pe 27 ianuarie să-l am prezent măcar pe faza defensivă”, spune antrenorul despre jucătorul care va termina vineri tratamentul pentru durerile la umăr. Giotoiu şi-a rupt tendonul la finele lui noiembrie şi va reveni pe teren abia din sezonul viitor.

4 – e locul ocupat de Benfica în Portugalia, acelaşi pe care e şi Energia în Liga Naţională. Benfica e la 5 puncte în spatele liderului FC Porto.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: