Angajare la Săcelu: Trebuie să ai facultate, dar merge şi fără!

Primăria Săcelu angajează secretar de comună, dar nu o persoană calificată pentru post. Anunţul privind condiţiile pentru ocuparea acestui post, trimis de primărie la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, permite angajarea unei persoane care nu este compatibilă cu această muncă. Practic, deşi secretarul trebuie să aibă studii juridice, în final cel de la Săcelu poate să aibă şi studii medii!! Pentru angajările la Săcelu merge de minune zicala ce circulă printre studenţi: primul pas să iei un examen este să te duci! Primarul Florin Jurebie nu a putut fi contactat pentru a argumenta aceste „condiţii“.

Absolut incredibil anunţul dat de primăria Săcelu şi pe care ANFP l-a acceptat şi publicat fără probleme. Pe 23 ianuarie, la examenul pentru postul de secretar la primăria Săcelu poate să participe oricine. Primarul Florin Jurebie şi subordonaţii săi au formulat un enunţ de angajare de nivelul clasei întâi. Mai exact, la Săcelu sunt două tipuri de condiţii la angajare.

Potrivit anunţului, pentru a participa la acest concurs, candidatul trebuie să aibă „studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative şi vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 2 ani“.

Secretar cu studii medii

Interesante sunt celelalte condiţii, cele cerute în cazul în care nu le deţii pe cele de mai sus. Şi de teamă că nu va veni cineva la concurs, primarul Jurebie este dispus să accepte pe oricine la primărie. Ce dacă habar nu are!

„În cazul în care la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei publice de conducere de secretar al comunei nu se prezintă persoane care îndeplinesc condiţiile de studii şi condiţia de vechime în specialitatea studiilor de minimum 2 ani, pot candida şi persoane care nu îndeplinesc aceste condiţii, în următoarea ordine: persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specialitate juridică sau administrativă; persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în altă specialitate; persoane care au studii medii, absolvite cu diplomă“, se arată în anunţul de angajare.

Aşadar, dacă nu aveţi studii superioare în domeniul juridic aşa cum cere legea în cazul unui secretar, mai aveţi o şansă. Trebuie să aveţi diplomă de facultate. Dacă nu o aveţi nici pe aceea, poate aţi făcut totuşi liceul şi atunci aveţi o şansă!

Vizualizări: 479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: