Controale în toate secțiile ATI, după tragedia de la Neamț

Echipe mixte DSP şi ISU vor demara de luni controale în toate secţiile ATI din țară, după tragedia de sâmbătă seara de la Piatra Neamț. Zece pacienți Covid, care erau intubați, au decedat, după ce un incendiu a izbucnit în secția de terapie intensivă. Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă.

Premierul Ludovic Orban a avut duminică dimineață o întâlnire de lucru cu miniștrii Sănătății și Afacerilor Interne, dar și cu șeful DSU, Raed Arafat, șeful IGSU și directorul Inspecției Sanitare de Stat.

În cadrul ședinței a fost analizată intervenția în cazul tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț și s-a decis ca, începând de luni, echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să desfășoare controale în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național.

Echipele de control vor verifica instalaţiile şi condiţiile de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

Procurorii încearcă acum să afle care a fost cauza tragediei. Potrivit unor surse din anchetă, incendiul a izbucnit de la un injectomat şi s-a extins rapid la sursa de oxigen. Ar fi urmat o deflagraţie puternică, iar incendiul s-a extins în salon.

Vizualizări: 783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: