Angajări pentru introducerea datelor recensământului

Direcţia Judeţeană de Statistică Gorj va angaja temporar nouă persoane în vederea prelucrării datelor statistice culese din teren de către recenzori. Acestea vor avea un program de 8 ore/zi şi vor fi plătite în funcţie de viteza de operare PC.

Acţiunea de colectare a datelor statistice la Recensământul Agricol din Gorj s-a încheiat. În perioada 2-18 februarie, coordonatorii recensământului vor preda Direcţiei Judeţene de Statistică procesele verbale, centralizatoarele, rapoartele şi telefoanele mobile. De asemenea, Direcţia de Statistică Gorj va angaja temporar un număr de nouă persoane în vederea prelucrării datelor colectate din teren de către recenzori. Un criteriu de selectare al angajaţilor va fi viteza de operare PC. Operatorii vor fi încadraţi pe o perioadă de 8 luni şi îşi vor începe activitatea începând cu data de 1 martie. “ Programul va fi de 8 ore/zi, iar salariul va porni de la 600 de lei, minimul pe economie. Operatorii vor face echipă cu cei care vor controla formularele”, a declarat Gheorghe Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj.

Înainte de începerea Recensământului Agricol, la nivelul Direcţiei de Statistică au mai fost angajate temporar încă 5 persoane, dintre care patru îşi vor continua activitatea împreună cu noii operatori. Bugetul instituţiei destinat deplasărilor, diurnelor şi cheltuielilor cu personalul angajat temporar se ridică la suma de 148.242 lei. Primele date statistice referitoare la suprafeţele agricole şi efectivele de animale recenzate vor fi făcute publice în luna iunie.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: