Angajat al CJ Gorj, acuzat de cămătărie şi înşelăciune

Un funcţionar public din cadrul Consiliului Judeţean Gorj este acuzat de cămătărie de un gorjean. Un bărbat susţine că a împrumutat câteva zeci de mii de euro de la funcţionar şi de la fiul acestuia. Dobânzile ar fi fost între 30 şi 70%. Omul a făcut plângere la Poliţie, iar oamenii legii urmează să facă lumină în acest caz.

Ion Rădoi (foto) susţine că a vrut să investească toată agoniseala strânsă în 16 ani peste hotare într-un imobil de locuinţe. Banii nu îi erau suficienţi şi aşa a început să se împrumute la familia Bălan. „Am fost coleg de liceu cu Noru-Dorin Bălan. Am apelat la el, pentru că am auzit că dă bani împrumut. Am făcut un contract de împrumut cu el pe 2.000 de euro, după care i-am cerut să facem un contract pe o sumă mai mare, după care m-a trimis la fiul lui şi de aici au început contractele. Dobânda era inclusă în contract. Dobânda era stabilită de ei. Era între 30 şi 70%. Am avut cu fiul său unul sau două credite care au ajuns la o dobândă de 70% pe an. Eu discutam cu ei înainte să luăm ca referinţă dobânda de la bancă şi plus le mai ofeream ceva în plus. Când ajungeam la notar, se dubla dobânda sau se tripla pe considerente decise de ei”, a spus Ion Rădoi, citat de Adevărul.

Dobândă de 70%

În acest fel, dobânda ar fi ajuns chiar şi la 70% într-un an. „Eu aveam nevoie de bani şi, astfel, acceptam. În unele contracte nu au fost cu garanţie imobiliară, dar altele au fost cu garanţie imobiliară. Dacă nu achitam banii la termenul scadent, îmi puteau lua casa. De exemplu, la o sumă de 32.000 de euro trecută pe contract, eu primeam 24.000, iar restul de 8.000 de euro erau ai lui. Am încheiat cred peste 12 contracte de împrumut. Am primit aproximativ 70.000 de euro, la care s-a adăugat o dobândă de cel puţin 30%. Cea mai mică dobândă a fost de 32%, iar cea mai mare de 70% într-un an”, a mai spus Rădoi.

Noru Dorin Bălan, funcţionar public în cadrul CJ Gorj, a evitat să comenteze subiectul: „Eu nu ştiu de plângerea depusă la Poliţie. Fiul meu lucrează în afară, cu el a discutat, nu cu mine. Eu nu recunosc nimic. Eu nu am nicio implicare. Vă rog să vorbiţi cu avocatul”. Aceeaşi replică a avut-o şi fiul său, Mihai Bălan.

Poliţia face verificări

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au confirmat că a fost depusă o plângere pentru cămătărie şi înşelăciune şi au subliniat că se fac cercetări în această cauză.

Vizualizări: 2,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: