Angajata de la UM Sadu nu va fi sancţionată

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj nu este de acord cu propunerea conducerii Uzinei Mecanice Sadu de a sancţiona, pe lângă trei muncitori şi un şef de secţie, şi pe angajata victimă a accidentului de muncă produs la începutul lunii august. În urma anchetei desfăşurate pentru a depista cum s-a produs accidentul din secţia de pirotehnie, conducerea uzinei a ajuns la concluzia că angajaţii trebuie sancţionaţi, însă ITM Gorj nu a permis sancţionarea nici măcar verbală a Doinei Rebedea, femeia care a suferit arsuri pe mâini şi faţă, în urma deflagraţiei.

                            

În raportul întocmit de Uzina Mecanică Sadu, conducerea unităţii propunea sancţionarea a trei muncitori şi a şefului de secţie cu reţinerea a 5% din salariu. De asemenea, în raport era specificată şi sancţionarea cu avertisment a Doinei Rebedea, femeia rănită în urma deflagraţiei care a avut loc la secţia Pirotehnică. În răspunsul formulat către UM Sadu, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj şi-a manifestat dezacordul faţă de măsura de sancţionare, chiar şi verbală, a angajatei accidentate. „Inspectoratul de muncă a avut o singură obiecţie, în cazul sancţionării acestei persoane. Uzina Mecanică Sadu s-a conformat, deci au rămas toate propunerile în picioare, mai puţin cea referitoare la persoana implicată în respectivul accident. Avizul dat de ITM după modificările făcute a fost avizat, urmând ca un exemplar din procesul verbal de cercetare să ajungă la Casa Judeţeană de Pensii pentru ca persoana respectivă să încaseze banii pentru concediu medical”, a declarat George Romanescu, director ITM Gorj.

ACCIDENT

La începutul lunii august, o angajată a secţiei de Pirotehnie din cadrul UM Sadu a suferit un accident de muncă în timp ce efectua operaţiunea de uscare a substanţei folosite la cartuşele trasoare, moment în care substanţa respectivă s-a iniţiat. Flacăra a ieşit din zona protejată şi a rănit-o pe angajată pe mâini şi partea stângă a feţei, nefiindu-i afectată vederea. În momentul de faţă Doina Rebedea este externată, urmând ca după perioada de refacere să se întoarcă la serviciu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: