Angajata DSVSA rămâne în arest preventiv

Medicul sanitar-veterinar Ana Guţă nu va petrece Ziua Naţională în libertate, magistraţii Tribunalului Gorj respingându-i ieri solicitarea de liberare provizorie, sub control judiciar. Fosta şefă a DSV Gorj ar fi acceptat orice condiţie impusă de magistraţi pentru a redeveni o persoană liberă, dar judecătorii i-au respins cererea şi, ca urmare, aceasta rămâne după gratii, deşi mai are o şansă la Curtea de Apel Craiova, dacă declară recurs la verdictul de la Târgu Jiu.

Judecătorii din Bănie sunt însă cei care au băgat-o după gratii şi, ca urmare, e puţin probabil ca ea să îşi recâştige libertatea aici, deşi aceiaşi judecători l-au lăsat liber, săptămâna trecută, pe un alt medic din cadrul DSV Gorj, Dumitru Firiza, arestat şi el preventiv în acelaşi caz de evaziune fiscală descoperit de autorităţi la firma Lexi Star.

Patroana de aici, Maria Lupulescu, arestată preventiv până în Ajunul Crăciunului, este acuzată că s-a folosit de acte false emise de medicii sanitar-veterinari pentru a vinde zeci de tone de carne pe care nu le-a înregistrat în contabilitatea firmei. Ea ar fi vândut marfă de 6 milioane de lei şi nu a înregistrat în contabilitate nici un ban, statul fiind prejudiciat astfel cu aproape 1,3 milioane lei, evaziunea respectivă fiind una dintre cele mai mari descoperite la nivelul judeţului în ultima perioadă.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: