Angajaţi ai Carierei Jilţ Nord, mutaţi abuziv la mentenanţă

Cinci angajaţi de la Unitatea Minieră de Carieră Jilţ Nord acuză conducerea complexului de abuz, după ce au fost anunţaţi de şeful unităţii, Viorel Vulpe, că vor fi mutaţi la Mentenanţă Rovinari. Pentru că nu au primit o dispoziţie scrisă şi pentru că nu cunosc criteriile pe baza cărora au fost selectaţi, oamenii nu au vrut să semneze actele adiţionale. Drept urmare, au fost şterşi din carnetul de pontaj al unităţii. Sindicaliştii anunţă că vor depune plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele şefului carierei dacă nu vor fi pontaţi.

Printre cei mutaţi abuziv de conducerea UMC Jilţ Nord se numără Mihai Purdescu, Gheorghe Turturea, Mihai Păstrăvaru şi Aurel Felix Ionică. “Pe cinci oameni care lucrează la atelierele mecanic şi electric de la UMC Jilţ Nord vor să-i mute la mentenanţă, oamenii nu au semnat actele adiţionale nefiind de acord cu schimbarea locului muncii la mentenanţă, la Rovinari, pentru că ei nu au avut criterii clare de selectare a salariaţilor. I-a luat după pile, după neveste de lider de sindicat, ba încă neveste de lideri care au luat şi ordonanţa acum figurează salariaţi la noi. Vineri le-a barat carnetul de pontaj şi le-a spus că, chiar dacă semnează sau nu, ei să se prezinte la mentenanţă. Le-am spus oamenilor să vină la schimb şi să-şi vadă de treabă pentru că ei sunt angajaţii UMC Nord”, a declarat Bogdan Bejinaru, preşedintele executiv al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia.

Sindicaliştii le-au spus oamenilor să se prezinte la locul de muncă actual, iar în cazul în care nu vor fi pontaţi vor depune o plângere penală pe numele şefului unităţii pentru abuz în serviciu. “Lor le-au dat dispoziţie verbală, nu scrisă. Legea spune că se dă înainte de a semna actul adiţional. Reclam şi eu ca lider de sindicat, pentru că am nevoie de decizii pentru a putea să le contest în instanţă. Nu vor să dea decizie, pentru că ştiu că pierd. Dacă nu îi pontează mă voi adresa organelor de cercetare penală pentru abuz în serviciu. Ordinul a plecat de la şeful unităţii care a dat ordin şefilor de ateliere”, a mai spus Bogdan Bejinaru.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: