Angajaţii CE Oltenia, din nou în vacanţă

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia vor avea o minivacanţă de Sf. Maria. Astfel, dacă ziua de 15 august este liberă de la guvern, minerii şi energeticienii vor sta acasă şi vineri, 16 august, ca urmare a unei decizii de Directorat. Cum sâmbătă şi duminică sunt zile nelucrătoare, cea mai mare parte dintre angajaţii companiei vor avea parte de o minivacanţă. Excepţie fac salariaţii care trebuie să asigure paza şi funcţionarea termocentralelor, cererea de energie termo fiind la un nivel record pentru acest an.

Directoratul CE Oltenia, întrunit marţi, 13 august, a decis să acorde salariaţilor o zi liberă vineri, 16 august. „Ziua liberă se va recupera în data de 25 august 2013, cu plata unui spor de 100% din salariul de bază.  De această modalitate de recuperare vor beneficia salariaţii cărora le-au fost diminuate drepturile salariale în luna iunie prin reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână. Se recuperează, astfel, una din cele trei zile cu care a fost redus programul de lucru în luna iunie 2013”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Cererea de energie termo este la un nivel record pentru acest an, astfel că o parte din salariaţi vor merge totuşi la serviciu. CE Oltenia lucra ieri cu şapte grupuri energetice din cele 13 de care dispune. Erau în funcţiune trei blocuri energetic e la Turceni, două la Rovinari şi câte unul la Işalniţa şi Craiova II. În orele de vârf, complexul a produs aproape 2.000 MWh, dublu decât poate produce Hidroelectrica în această perioadă. Deşi producţia este una bună, dacă perioada prielnică energiei termo nu se prelungeşte, nu va fi suficient pentru a recupera pierderile din lunile de primăvară.

Ziua minerilor

O parte dintre minerii din Bazinul Olteniei obişnuiesc să sărbătorească Ziua Minerului de Sf. Maria. Unul din sindicatele mici din complex va organiza o serbare câmpenească, aşa cum se făcea pe vremuri. Sindicatul Lignitul, condus de Constantin Creţan, invită minerii, conducerea CE Oltenia, dar şi autorităţile judeţene la sărbătorirea Zilei Minerului, în data de 17 august, în zăvoiul de la Câlnic. Se asigură transport pentru membrii de sindicat, pe ruta Târgu Jiu - Câlnic, Mătăsari-Câlnic şi Rovinari-Câlnic. 

Şi compania a onorat Ziua Minerului cu prime de 600 de lei plus tichete cadou de 100 de lei, care au ajuns pe cardurile ortacilor încă de săptămâna trecută.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: