Angajaţii CE Oltenia, supravegheaţi de conducere şi în concediu

Sindicaliştii conduşi de Ion Ruşeţ şi administraţia din Complexul Energetic Oltenia au decis să formeze echipe mixte care să controleze dacă salariaţii îşi vând biletele de odihnă. Astfel, potrivit declaraţiei directorului general Laurenţiu Ciurel la o emisiune TV, se vor face verificări inopinate la hotelurile unde se cazează salariaţii. El a mai spus că, ani de zile, oficialităţile Gorjului au plecat la mare pe bilete din minerit şi energie.

După ce a declarat că are programe prin care află ce site-uri accesează salariaţii, directorul Laurenţiu Ciurel o comite din nou. El a declarat la un post local de televiziune că o echipă de la administraţie se va deplasa la hotelurile din staţiunile din ţară pentru a verifica dacă pe biletele decontate la companie merg angajaţi sau rude ale acestora. Acum câteva zile, administraţia a hotărât împreună cu liderii de sindicat conduşi de Ion Ruşeţ că cei care îşi vând biletul luat de la CEO vor rămâne fără loc de muncă.

Sindicatele, după salariaţi la mare

Această strategie este girată şi de sindicate. Subiectul a fost dezbătut marţi, cu liderii Ion Ruşeţ, Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Nelu Roşca, Nicolae Bădiţa şi Aurel Nanu Mic. „Am căzut la înţelegere cu cei cu care am discutat să controlăm împreună, în echipe mixte, administraţie-sindicat, chiar cu deplasare şi verificare pe la hoteluri, în perioade pe care nu le ştie nimeni şi dacă se vor mai găsi cazuri de acestea să trecem la desfacerea contractului de muncă“, a declarat Laurenţiu Ciurel. „Sindicatele au fost de acord, deşi au fost 2-3 voci care au avut ceva de obiectat, dar până la urmă au fost de acord“, a adăugat acesta.

Laurenţiu Ciurel a mai spus că şi anul acesta tot administraţia va împărţi biletele. El a mai spus că 2013 a fost primul an în care au fost acceptate toate cererile de bilete, chiar dacă în vreo două sucursale nu s-au cheltuit toţi banii. „Nu s-a mai întâmplat aşa ceva, tot timpul cererea a fost mai mare decât oferta. Aceeaşi sumă de bani, ba chiar mai mică am avut şi anul trecut şi au rămas bani necheltuiţi. De ce? Pentru că nu s-au mai luat bilete prin firmele sindicale“, a explicat directorul.

„Minte mai rău ca Ponta“

„Nu s-au mai luat bilete pentru că salariaţii nu mai au bani“, este explicaţia liderului sindical Constantin Mitrescu. „Eu spun în felul următor, că nu a mai fost vreodată un an mai prost. Oamenilor li s-au diminuat salariile cu 13%, fiecare salariat a pierdut în medie 600 de lei pe lună, cererea de bilete a fost undeva la 40%. Dacă dau exemplu pe sindicatul meu. Din 1200 de salariaţi care plecau anual în concediu cu bilete subvenţionate, anul trecut au plecat doar 500. Dacă ai câştigat mai puţin cu 600 de lei pe lună, normal că nu mai ai bani să te duci în concediu. În al doilea rând procedura greoaie de obţinere unui bilet şi în al treilea rând faptul că nu mai permite ca pe bilete să meargă un membru al familiei“, a declarat liderul, care a menţionat Termo Rovinari nu a avut nici un bilet de la agenţiile sindicatelor. 

Mitrescu a mai spus că „Laurenţiu Ciurel minte mai rău decât Victor Ponta“. Constantin Mitrescu a ironizat ideea conducerii şi sindicatelor de a urmări salariaţii în concediu. „Probabil că lui Bălăceanu, Căldăruşe şi Ruseţ, care nu mai deţin nicio funcţie sindicală, li se pune la dispoziţie un sejur pe la mare, că vezi Doamne controlează salariaţii pe la hoteluri. Le face un favor acestor băieţi pentru că acceptă toate abuzurile administraţiei asupra salariaţilor“.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: