Angajaţii Direcţiei Silvice Gorj părăsesc instituţia pentru obştile săteşti

Un număr de 11 angajaţi ai Direcţiei Silvice Gorj au renunţat la munca la stat pentru a se angaja în sectorul privat. Directorul Direcţiei Silvice Gorj, Gheorghe Novac,  spune că într-adevăr au fost făcute disponibilizări, dar avea unde să le asigure alt loc în muncă în acest sector însă că aceştia au preferat să părăsească direcţia.

Direcţia Silvică Gorj a anunţat către Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj că vor fi disponibilizate în jur de 25 de persoane. În realitate însă pentru toate aceste 25 de persoane fuseseră create alte locuri de muncă pe la alte ocoale tocmai în scopul ca oamenii să nu rămână fără serviciu, numai că 11 din cei 25 de angajaţi disponibilizaţi nu au acceptat să revină pe alte posturi preferând să părăsească direcţia. „O să fie disponibilizări pentru cei care nu vor să accepte alte posturi pentru că noi avem posturi să le oferim”, a precizat Gheorghe Novac.

Cele 25 de persoane care trebuiau disponibilizate provin din cadrul Ocolului Silvic de la Bumbeşti Jiu care se desfiinţează pentru că nu mai întruneşte suprafaţa cerută de stat. Tot personalul de acolo a fost propus pentru diponibilizare, dar s-au creat posturi la celelalte ocoale. „Unii au acceptat, alţii nu au acceptat. A fost alegerea lor. Au preferat să plece, probabil că se duc în structurile private pentru că acolo nu e atâta disciplină”, a declarat Gheorghe Novac.

Ocolul Silvic de la Bumbeşti Jiu s-a rearondat către ocoalele de la Novaci şi Runcu. Cei care au rămas totuşi în cadrul direcţiei au plecat la ocoalele către care a fost rearondat ocolul silvic din Bumbeşti Jiu. „Eu nu ştiu ce intenţii au, e alegerea lor dar în principiu pleacă la obştile astea private. Acolo trebuie să aibă grijă şi să vadă cine-i şeful că acolo sunt mai mulţi şefi”, a precizat Gheorghe Novac.

De altfel, Gheorghe Novac spune că lipsa de personal afectează foarte mult activitatea Direcţiei Silvice Gorj şi asta în condiţiile în care mai mult de 35.000 de ha nu au pază deşi lege prevede asigurarea pazei. 

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: