Angajaţii DSP Gorj, feriţi de concedieri până în toamnă

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Marius Boeriu, s-a întors cu veşti pe jumătate bune de la Craiova. Scopul întâlnirii a fost acela de a se vedea în ce măsură poate Direcţia să rămână în picioare după reorganizarea teritorială. La întâlniri au participat şi conducerile din Dolj, Mehedinţi şi Olt. Potrivit lui Boeriu, a fost mai mult o evaluare a tuturor direcţiilor. „În funcţie de rezultatul raportului o să primim note sau calificative. Cert este că ni s-a spus că până în toamnă să stăm liniştiţi. Abia atunci ni se va comunica dacă în urma notelor primite vom primi fonduri mai mari sau vom face disponibilizări”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Alte stiri

Primăriile iau măsuri pentru combaterea caniculei

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a înaintat tuturor primăriilor din judeţ adrese prin care îi obligă la respectarea unor măsuri de combatere a caniculei din perioada următoare. În principiu, primăriile au obligaţia de a amenaja centre de prim ajutor în centrele comunelor sau oraşelor şi să asigure cetăţenilor recipiente cu apă plată. Primele răspunsuri au şi venit deja de la primari care s-au conformat cerinţelor. Printre primăriile care s-au conformat deja se numără Târgu Jiu Bustuchin, Crasna şi Târgu Cărbuneşti.

Lecţii de prim-ajutor

Studenţii jandarmi au primit ieri lecţii de acordare a primului ajutor, predate de cei de la Crucea Roşie Gorj. Aceştia au învăţat care sunt primele proceduri care trebuie aplicate unei victime. „Aceasta este prima lună în care se efectuează cursuri. Astfel de cursuri vor fi efectuate periodic, aşa încât toate cadrele din echipa mobilă, care întotdeauna se află la locul evenimentelor, le vor efectua”, declară Alin Ivan, purtător de cuvânt IJJ Gorj. (M.N.)

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: