Angajaţii Polaris îi învaţă pe târgujieni cum să arunce gunoiul

Societatea Polaris, cea care gestionează deșeurile la nivelul municipiului Târgu Jiu, va finaliza anul acesta programul care prevedea realizarea a 60 de platforme subterane la nivelul municipiului. Nu toți cetățenii le folosesc corespunzător, la nivelul municipiului fiind câteva zone unde locatarii aruncă gunoaiele lângă platformele subterane. Astfel, conducerea societății a decis să trimită de săptămâna viitoare angajați care să stea 8 ore lângă platforme și să-i îndrume pe cetățeni, astfel încât să le folosească corespunzător.

Probleme cu aruncarea gunoaielor lângă platformele subterane sunt în zona de sud a municipiului Târgu Jiu, spune conducerea societății Polaris. Astfel, începând de săptămâna viitoare, două platforme vor fi monitorizate de angajații societății. "Avem probleme cu aceste platforme, chiar dacă au fost montate și oferă un standard ridicat în ceea ce privește sistemul de salubrizare. Avem zone în oraș unde oamenii nu le folosesc corespunzător sau aruncă înadins deșeurile pe lângă containere. Chiar am văzut în ultima perioadă anumite aspecte, sesizări legate de acest subiect și cei care au făcut acest lucru au dreptate, în sensul că în zona Minerilor sau 23 August cei care folosesc aceste platforme nu le folosesc corespunzător. Aruncă deșeurile lângă, nu în ele. Vom pune un om al firmei noastre să stea în medie 7-8 ore pe zi în aceste zone și oamenii când vor veni să le arate cum trebuie să procedeze. Ar mai fi o problemă în aceste două zone. Zona Minerilor este aproape de Piața Mică unde sunt foarte multe magazine, iar aceste magazine, cu toate că maşina merge săptămânal să ridice deșeurile, nu așteaptă până vine mașina și merg și le aruncă la aceste platforme", a declarat Luis Popa, administrator în cadrul Polaris M Holding.  

Conducerea societăţii ia în calcul ca pe cele două zone să monteze și containere clasice de suprafaţă pentru a elimina problemele. 

Proiectul care a vizat realizarea celor 60 de platforme în municipiul Târgu Jiu a început la sfârşitul anului 2013 și este în valoare de aproximativ 720.000 euro. Investiția este suportată integral de societatea Polaris și nu se regăsește în tariful de salubrizare pe care îl plătesc cetățenii.

platforme_subterane_polaris

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: