Angajații primăriei Negomir, acuzați că împart sarmale electorale

Angajații primăriei Negomir împart sarmale oamenilor din comună. Afirmația a fost făcută de consilierul local Constantin Năgară din partea PDL, care candidează în acest an la primăria din localitate împotriva primarului Ion Gruescu. În acest fel angajații i-ar fi făcut campanie electorală lui Gruescu, susține consilierul local.

Acuzații grave aduse la adresa subalternilor primarului Ion Gruescu din Negomir în pragul alegerilor locale. Constantin Năgară spune că duminică, 20 mai, cu ocazia sfințirii bisericii din Raci, angajații de la primărie au împărțit sarmale oamenilor prezenți la eveniment.  Lucrările pentru realizarea bisericii au costat bugetul local al comunei 600 milioane lei vechi. Omul spune că pentru aceste pachete, 500 la număr, nu a fost adoptată nicio hotărâre de consiliu local. ”Au împărțit 500 de sticle cu suc și fiecare om a primit câte un pachet în care se aflau sarmale la caserolă. Pungile au fost împărțite la salariații primăriei și de câteva învățătoare la cine era acolo și la cine se ducea. Noi nu am dat nicio hotărâre de consiliu local prin care să prevedem sume pentru achiziționarea unor astfel de pachete”, spune Constantin Năgară. Voci spun că și azi, când este sărbătorită Înălțarea Domnului, fiind hramul satului, se vor face pachete cu sarmale și vor fi împărțite localnicilor. De asemenea, cei care împlinesc 50 de ani de la căsătorie vor fi premiați cu câte cinci milioane lei vechi.

Sarmale de pomană

Primarul Ion Gruescu neagă că ar fi implicat în astfel de împărțeli. ”Pe 20 mai s-a sfințit biserica la Raci, care a făcut 100 de ani de la sfințire, ia unul din cetățenii de bază ai satului, inginerul Ion Scurtu, care lucrează în București, căruia i-a murit mama acum trei ani de zile, a ținut să facă pomană. A făcut 3000 de sarmale și a dat câte o caserolă, un măr, lumânare. Eu personal am făcut o masă la care i-am invitat și pe ei, dar din păcate o parte dintre consilieri nu au venit. Aici a servit masa Mitropolitul, domnul senator Greblă. Au dat și salariații primăriei, au dat câte un ou roșu pentru 40-50 de familii”, explică primarul Ion Gruescu. Nici azi nu vor fi oferite pomeni electorale. ”Hramul de azi, al comunei este prins în programul Consiliului Județean ca sărbătoare. Acest hram în fiecare an se organizează. Întâmplător anul acesta este electoral. Nu o să fie nimic. Dacă vine cineva, un om străin se bagă în Casa Parohială și mănâncă. Nu se dau pomeni...”, susține Gruescu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: