Angajaţii primăriei primesc stimulente dacă sunt bani la buget

Angajaţii Primăriei Târgu Jiu vor primi stimulente salariale în lunile în care veniturile proprii ale Consiliului Local vor fi mai mari sau egale cu cheltuielile de personal. După primul trimestru al anului în curs s-a ajuns la concluzia că în momentul de faţă există fonduri pentru acordarea stimulentelor.

Funcţionarii publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului şi din cadrul direcţiilor publice din subordinea Consiliului Local vor primi stimulente salariale, reprezentând diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale. Principala condiţie pentru ca salariaţii să poată beneficia de bani mai mulţi este ca veniturile proprii ale bugetului local, exclusiv cotele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale, să fie mai mari sau egale cu cheltuielile de personal alocate pentru autorităţi executive şi deliberative şi pentru aparatul de specialitate al primarului. “Aceste stimulentele salariale nu sunt considerate drepturi câştigate şi se acordă în limita fondurilor disponibile în bugetul local. Prin această măsură se va respecta principiul echităţii, principiul salarizării în mod egal a funcţionarilor publici în funcţie care sunt la acelaşi nivel al studiilor şi al competenţelor precum şi cel al salarizării în raport de complexitatea şi diversitatea activităţilor desfăşurate urmare a descentralizării”, a declarat Cornelia Fometescu, directorul Direcţiei Resurse Umane din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Deşi s-a votat, această hotărâre prevede acordarea de stimulente începând cu data de 1 ianuarie 2010 şi va intra în vigoare din luna mai. “Am aşteptat să treacă primul trimestru pentru a vedea dacă există fonduri disponibile. Sperăm să se aplice din luna mai deoarece s-au realizat venituri. Mai greu va fi în lunile de vară când oamenii nu îşi vor mai achita datoriile către primărie pentru a pleca în concedii. Vom primi aceste stimulente salariale doar în lunile în care se vor realiza venituri”, a mai precizat Cornelia Fometescu.    

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: