Angajatul unei şcoli din Gorj, cercetat pentru hărţuire sexuală

O tânără care a mers la un liceu pentru a obține o adeverință care să ateste studiile a avut șocul vieții ei. Secretarul școlii a dus-o în arhivă, unde a încercat să întrețină relații sexuale cu ea. Și sora ei ar fi pățit același lucru în trecut. Dinel Deaconescu, secretarul Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia, neagă acuzațiile care i se aduc. Poliția a fost sesizată și a deschis un dosar penal pentru hărțuire sexuală. O sesizare a ajuns și la Inspectoratul Școlar.

Mariana Vochiţoiu este tânăra care a sesizat cazul de hărțuire sexuală. Aceasta a povestit pentru ziarul Adevărul experiența traumatizantă prin care a trecut, deși se dusese după o adeverință. „Ajungând în arhivă a închis imediat uşa biroului prin interior şi a început să mă atingă pe corp şi zone intime, să mă sărute. Atunci am încercat să-l resping, iar din acel moment a devenit foarte agresiv, încercând să mă violeze, desfăcându-şi chiar şi pantalonii”, a povestit tânăra, susținând că secretarul școlii i-a spus că nu îi dă adeverința dacă nu fac sex.

Tânăra a reușit să plece promițând că va reveni în altă zi după adeverință, dar atunci a luat și un prieten cu ea. A fost însă căutată și acasă de hărțuitor. Mariana Vochiţoiu arată în sesizare că și sora ei, dar și alte femei au trecut prin experiențe similare.

Ilona Faităr, director al Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia, a declarat pentru Adevărul că secretarul liceului neagă acuzațiile. La rândul lui, secretarul Dinel Diaconescu susține că este o victimă, el fiind în conflict cu primarul care este un prieten al presupusei victime. „Este o cunoştinţă apropiată a primarului Cotojman. E o răzbunare a primarului cu care sunt în conflict. Reclamă fapte petrecute acum două luni şi jumătate. De ce până acum nu am făcut nimic şi de ce plângerea a fost dusă la primărie? Eu am 51 de ani, am copii cu facultate şi nu mă cobor la o femeie care are cinci clase”, a spus Dinel Diaconescu citat de ziarul Adevărul, acesta precizând că o va acționa pe femeie în judecată.

Poliția a deschis dosar penal pentru hărțuire sexuală.

Vizualizări: 5,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: